Stoltenberg får unngjelde i bok fra Ap-veteran

Jens Stol­ten­berg og Jonas Gahr Støre får hard med­fart i boken som tid­li­ge­re Ap-stats­råd Grete Knud­sen har skre­vet om sitt liv i po­li­tik­ken.

- Jens har etter mitt skjønn en frem­med måte å til­nær­me seg po­li­tikk på. Han snak­ker bare om pro­sjek­ter, skri­ver Knud­sen i «Baske­tak».

Hun slår fast at parti­or­ga­ni­sa­sjo­nen ikke har en vik­tig plass i Stol­ten­bergs hjer­te og be­skri­ver ham som kon­flikt­sky og unn­vi­ken­de.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

- Han er en hyg­ge­lig og dyk­tig per­son. Men når stats­rå­der øns­ker en sam­ta­le om vans­ke­li­ge saker, er det ikke like lett å få kon­takt. Han kan være flak­ken­de i blik­ket. Jeg hadde ofte en fø­lel­se av at jeg hef­tet ham, skri­ver Knud­sen som var inn­valgt på Stor­tin­get fra 1981 til 2001 og stats­råd i tre Ap-re­gje­rin­ger.

Knud­sen be­skri­ver Ap-stats­rå­de­ne i da­gens rødgrøn­ne re­gje­ring som gjen­nom­gå­en­de kon­ser­va­ti­ve og lev­ner helse­mi­nis­ter Jonas Gahr Støre liten ære.

- Hva vil Jonas Gahr Støre? Hva vil han med Norge? skri­ver Knud­sen, som også slår fast at «den raske om­ven­del­sen fra høyre­mann til ar­bei­der­parti­po­li­ti­ker var for­bløf­fen­de lett».

Knud­sen bru­ker også mye plass i boken på å be­skri­ve opp­gjø­ret mel­lom Jens Stol­ten­berg og Thor­bjørn Jag­land og leg­ger ikke skjul på sin støt­te til sist­nevn­te.

Hen­nes fa­vo­ritt som ny Ap-le­der er Trond Giske.

(©NTB)

Les også
Jensen: Jens og Erna er for like