Jensen: Jens og Erna er for like

Frem­skritts­par­ti­ets leder Siv Jen­sen mener det er vans­ke­lig å se for­skjell mel­lom Høy­re-le­der Erna Sol­berg og Ar­bei­der­par­ti-le­der Jens Stol­ten­berg.

Begge lever i en so­sial­de­mo­kra­tisk boble, mener hun.

- Både Høy­re-le­der Erna Sol­berg og valg­kam­pen lever i en so­sial­de­mo­kra­tisk boble. Det vir­ker som om målet for valg­kam­pen er å få fram lik­he­ter, ikke for­skjel­ler. Men hele po­en­get med å bytte re­gje­ring må jo være å bytte po­li­tikk, sier Frp-leder Siv Jen­sen til Da­gens Næ­rings­liv.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Jen­sen rea­ge­rer sterkt på flere Høy­re-ut­ta­lel­ser under valg­kam­pen. Hun viser til at Høyre og Frp var enige om at kutt i skat­ter og av­gif­ter var bra for norsk øko­no­mi, og hun trek­ker fram dyre mat­va­rer som et ek­sem­pel som på­vir­ker dem med dår­ligst øko­no­mi.

- På dette om­rå­det har Høyre for­latt sin opp­rin­ne­li­ge po­li­tikk og blitt enda li­ke­re Ar­bei­der­par­ti­et. Nå er det vans­ke­lig å få øye på de store for­skjel­le­ne mel­lom Jens og Erna, sier Jen­sen.

Sol­berg av­vi­ser Jen­sens kri­tikk. Hun mener Frp er blitt pre­get av at Høyre gjør det bra på må­lin­ge­ne.

Jen­sen mener på sin side at Høyre i re­gje­ring, uten et sterkt Frp, ikke vil føre en bor­ger­lig po­li­tikk.

- Det er vi som ut­gjør den store for­skjel­len på ikke-so­sia­lis­tisk side. Uten Frp blir det ikke re­el­le end­rin­ger i eldre­om­sorg, sam­ferd­sels­po­li­tikk, asyl- og inn­vand­rings­po­li­tik­ken, og i skat­te- og av­gifts­po­li­tik­ken, sier Jen­sen.

(©NTB)

Les også
Dette mener de politiske partiene