Stephen Hawking, her fra en prisutdeling i London i desember i fjor, kommer etter planen til Starmus-festivalen i Trondheim sommeren 2017. Foto: Reuters / NTB scanpix

Stephen Hawking til Norge

Den britiske fysikeren Stephen Hawking (74) er kommer til Starmus-festivalen i Trondheim neste sommer. Det vil bli den verdenskjente astrofysikeren første besøk i Norge.

Starmus-festivalen, som går av stabelen fra 18. til 23. juni.er en vitenskaps- og musikkfestival som tre ganger tidligere er blitt arrangert på Kanariøyene. I 2017 flyttes den til Trondheim og det er ventet at flere nobelprisvinnere, forskere og musikere i verdensklasse kommer.

Les også:

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Starmus-festivalen ble første gang arrangert i 2011, initiert av astrofysikeren Garik Israelian og Queen-gitarist og astrofysiker Brian May. Målet er å gjøre vitenskap og kunst tilgjengelig for offentligheten.

– Festivalen vil gi Norge et internasjonalt utstillingsvindu for vitenskap, teknologi, utdanning og kultur. Den vil sette Norge som kunnskapsnasjon på verdenskartet, og være en viktig arena for å profilere NTNU, som er vårt største universitet. Jeg har store forventninger til hva Trondheim og NTNU kan få til, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) i en pressemelding.

Ifølge Adresseavisen står også produsenten og musikeren Brian Eno på gjestelisten neste år.

Les også
– Er det helt dust å tro på Gud?
Les også
Vil skape datamaskinen i menneskets bilde
Les også
Er universet laget med hensikt?