Spør bestefar på ny nettside

På spør-bestefar.no kan barn stille spørsmål de ikke våger å stille andre voksne.

«Ikke alle barn har noen å spør­re om det de ten­ker mest på, eller lurer mest på. Spør beste­far skal være med på å gjøre det let­te­re for deg som synes det er vans­ke­lig å spør­re en vok­sen om det er som inne i hodet ditt og som du vil ha svar på», står det på den nye nett­si­den.

Ingen spørs­mål er dumme, skri­ver de, og alle som sen­der inn spørs­mål får svar, lover nett­ver­ket som be­står av 13 beste­for­eld­re.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Styre­le­der Ingar Clau­sen røper at to av dem er beste­mød­re, og sier at de gjer­ne vil ha kon­takt med flere beste­for­eld­re som kan tenke seg å svare på spørs­mål barn sen­der inn.

- Den vik­tigs­te kva­li­fi­ka­sjo­nen man må ha, er at man må være beste­for­el­der, sier han.

Her er nettsiden: Spør-bestefar.no

På fol­ke­lig grunn­lag

Ne­ga­ti­ve ny­he­ter om barns leve­kår ga beste­fa­ren noe å tenke. Da han så opp­da­get en we­b­side der en ame­ri­kansk bis­kop fra et annet tros­sam­funn svar­te på spørs­mål om tro og moral, kom idéen om å lage en norsk nett­side.

Blant nors­ke nett­si­der har han til gode å finne en som på fol­ke­lig grunn­lag og med bak­grunn i levd liv, sva­rer på spørs­mål som barn lurer på.

- I al­de­ren 7-17 år fins det rundt 800.000 barn i Norge. Mange av dem har nok spørs­mål de kunne tenke seg å stil­le en vok­sen. Vi lover dem svar uan­sett hvil­ken ka­rak­ter og vink­ling det er på spørs­må­le­ne, sier han.

Clau­sen for­tel­ler at han ikke er psy­ko­log, men at han har barne­barn som kan stil­le til­dels in­tri­ka­te spørs­mål. I til­legg har han job­bet med barn og unge i mange år.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Dagen

Les også
Skrekkfilm får 15-årsgrense likevel