Soul Children satte preg på Oslo

Med parade opp Karl Johans gate og friluftskonsert med over 1800 korsangere på Universitetsplassen satte Soul Children Festival sitt preg på hovedstaden på lørdag.

I helgen har 1800 barn og ungdom vært samlet tilSoul Children festival i Oslo Spektrum. Festivalen er for korsangere fra 5. klassetrinn og oppover, og deres korledere og arrangeres i år for 12. året på rad.

Malene Kilvær (17) og Keziah Killmer (19) som til vanlig med iOslo Soul Childrens tenåringskorOslo Soul Teens har vært med i koret i mange år og er også veteraner på festivalen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Vi er med fordi det er utrolig gøy. Det er et veldig stort felleskap hvor du får lov til å kose deg skikkelig med mange tusen mennesker, forteller Malene.

Kor-bevegelsen Soul Children er i stadig vekst, og er et konsept som eksporteres til stadig flere land. I Norge er det nå over 150 aktive Soul Children-kor og det finnes avleggere i over 10 andre land.

Internasjonale artister

I tillegg til å delta på korøvelser, workshops og kveldsunderholdning har deltagerne to store konserter med festivalens Mass Choir, stort orkester og internasjonale artister i løpet av helgen.

– Det er mange kule internasjonale artister og folk fra hele landet på festivalen. Det er utrolig morsomt å være med å synge på mass choir-konsert, som vi har lært masse nye sanger til, forteller Keziah

Blant artistene som er med på festivalen finner vi amerikanske Anthony Brown&Group TherAPy og Chip Kendall, Svenske Phoenix Freerun ogEmmy&Ella,Lisa & Sofie Børud,Ragnhild Hiis Ånestad og Silje Sirnes Winje.

– Vi har hatt noen lærerike øvelser sammen med Chip Kendall og Anthony Brown i dag, forteller Malene og Keziah.

– Elsker å synge

Sammen medKampen Janitsjar gikk alle de unge korentusiastene lørdag ettermiddag samlet fraSpektrum til Universitetsplassen i Oslo for å holde friluftskonsert der. Det massive koret fylte hele lengden av plassen og samlet et stort publikum til å høre kristne sanger med mye futt i.

– Det er stort at så mange mennesker fra hele landet og verden samles og vil synge om det samme, sier Malene.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Jeg elsker å synge! Jeg er kristen og det er veldig viktig for meg å synge om det budskapet. Samtidig er det et godt fellesskap med mange nye venner, sier Keziah.