En mann tenner et lys på åstedet i bydelen Karrada i Bagdad. Foto: Khalid al Mousily / Reuters / NTB scanpix

Sørger over de drepte i ramadan-terroren

Irak innleder mandag tre dagers landesorg etter terrorangrepet som kostet 119 menneskeliv.

Bomben rammet en travel handlegate i sentrum av Bagdad natt til søndag. Unge mennesker og barnefamilier var fortsatt ute i gatene etter at sola var gått ned og fasten var brutt under den hellige måneden ramadan.

Iraks statsminister Haider al-Abadi erklærte tre dagers landesorg etter angrepet, som er det dødeligste hittil i år. Abadi besøkte åstedet, og ifølge hans kontor har han lovet å straffe gjerningspersonene. Han har også beordret at sikkerhetstiltakene i hovedstaden forbedres.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Bomben som drepte over 100 mennesker i Bagdad, førte til enorme ødeleggelser i bydelen Karrada. Foto: Khalid al Mousily / Reuters / NTB scanpix

Angrepet skjedde en uke etter at irakiske regjeringsstyrker og deres støttespillere gjenerobret Falluja fra IS. Nå er Mosul den eneste betydelige byen som fortsatt er kontrollert av IS.

Redningsmannskaper sier at det kan ta flere dager å finne ofrene. Noen levninger er også så forbrent at de ikke kan identifiseres.

– Jeg vil tilbake til frontlinjen. Der vet jeg i alle fall hvem fienden er sånn at jeg kan kjempe mot ham. Men her vet jeg ikke hvem jeg kjemper mot, sier 24 år gamle Hussein Ali, en tidligere soldat som forteller at seks arbeidere i familiens butikk ble drept.

Pårørende i Najaf sør for Bagdad sørger under begravelsen til ett av de mange bombeofrene i Iraks hovedstad søndag. Foto: Alaa Al-Marjani / Reuters / NTB scanpix
Pårørende i begravelsen til ett av ofrene i selvmordsangrepet. Foto: Khalid al Mousily / Reuters / NTB scanpix
Les også
– Over 130 drept i bombeangrep i Bagdad
Les også
IS tar ansvar for dødelig angrep i Bagdad
Les også
13 terrormistenkte pågrepet i Tyrkia
Les også
Behandler terrorofre og terrorister side om side