En kinoplakat for filmen «The Interview» fotografert i Los Angeles tidligere i desember. Foto: Kevork Djansezian / Reuters / NTB scanpix

Sony tillater visning av «The Interview»

Sony Pictures bekrefter i en pressemelding at filmstudioet har gitt tillatelse til at Nord-Korea-parodien «The Interview» vises i et begrenset antall kinoer i USA.

Det er ikke kjent hvor mange kinoer som vil vise filmen torsdag, men Sony Pictures' sjef Michael Lynton sier at selskapet «fortsetter innsatsen for å sikre flere plattformer og kinoer» for actionkomedien.

En kino i Texas opplyste tidligere tirsdag at den har fått tillatelse til å vise 1. juledag. Actionkomedien ble tatt av plakaten etter trusler fra hackere.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Helomvending

Sony Pictures besluttet for under en uke siden å avlyse den planlagte Nord-Amerika-premieren 25. desember da en gruppe hackere truet med å angripe kinoer som viste filmen.

Grunnleggeren av den Texas-baserte kinokjeden Alamo Drafthouse Cinema, Tim League, skrev på Twitter tirsdag at Sony har gitt tillatelse til å vise filmen, noe en talsperson for kjeden bekrefter.

En annen kino i Atlanta, Plaza Atlanta, skriver på sosiale medier at den også vil vise filmen.

Dataangrep

Truslene som først fikk en rekke kinoer, og deretter Sony Pictures selv, til å avlyse premieren, kom i kjølvannet av et omfattende dataangrep mot Sonys filmstudio. Amerikanske myndigheter har åpent anklaget Nord-Korea for å stå bak dataangrepet.

En gruppe som kaller seg Guardians of Peace, har tatt på seg ansvaret for hackingen av Sony Pictures' datasystem som hevn for at studioet ville gi ut filmen «The Interview», som gjør narr av Nord-Koreas leder Kim Jong-un.

Les også
Nettilgangen forsvant i Nord-Korea
Les også
Obama: – Feil å trekke filmen «The Interview»
Les også
Nord-Korea vil samarbeide i hacker-etterforskningen
Les også
USA vurderer å sette Nord-Korea på terrorliste
Les også
Paulo Coelho tilbyr 730.000 for Nord-Korea-film