Venstre gjorde et dårlig valg i Danmark, men partileder Lars Løkke Rasmussen ender etter alt å dømme likevel opp som statsminister. Foto: NTB scanpix

Solberg ønsker Løkke velkommen tilbake

Statsminister Erna Solberg (H) gratulerer de borgerlige i Danmark med valgseieren, og sier hun ser fram til å samarbeide med den nye regjeringen.

– Jeg ønsker Venstres leder Lars Løkke Rasmussen lykke til i arbeidet med å danne ny regjering. Danmark er en av våre nærmeste samarbeidspartnere både bilateralt, i det nordiske samarbeidet, i Europa og internasjonalt, sier Solberg til NTB.

Statsministeren sier at det var et meget spennende valg, noe også meningsmålingene tilsa på forhånd. Blå blokk fikk 51,9 prosent av stemmene og 90 mandater, og rød blokk fikk 48,1 prosents oppslutning og 89 mandater i folketingsvalget.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Det var en valgkamp med stort engasjement og intensitet, noe også den høye valgdeltakelsen på 85,8 prosent er et uttrykk for, sier Solberg. Hun legger til at det store spørsmålet når Løkke skal danne regjering, er hvordan regjeringen skal se ut.

– Lederen av Dansk Folkeparti, Kristian Thulesen Dahl, har sagt at for ham er det viktigst hvordan han kan få størst mulig gjennomslag for DFs politikk – innenfor eller utenfor regjering. Så vil de kommende dagers forhandlinger vise sammensetningen av den nye regjeringen og hvilken politikk den vil føre, sier hun. (©NTB)

Les også
Venstre-leder klar til å overta som statsminister i DanmarkFakta om valgresultatet i Danmark
Les også
Thorning-Schmidt takker for segFakta om valgresultatet i Danmark
Les også
De borgerlige vant valget i DanmarkFakta om valgresultatet i Danmark
Les også
– Løkke kan bli svakeste statsminister på 50 år