Slik telles deltakere på stevner og konferanser

«4.700 personer var til stede under en konsert på Skjærgårds-festivalen i sommer», forteller arrangøren. Dagen har sett på hvordan noen av sommerstevnene teller deltakere.

Det er lett å komme med svevende anslag over hvor mange mennesker som deltar på ulike sommerstevner, og ofte tas det i litt ekstra for å pynte på resultatet.

Vi har tatt en ringerunde til noen stevner for å høre hvor mange det var på det best besøkte møtet i sommer, og hvordan man regnet ut dette tallet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Skjærgårds

Så langt vi har registrert er det en konsert underSkjærgårds Music & Mission Festival på Risøya vedTvedestrand som til nå har samlet mest folk på kristenfronten denne sommeren.

– Det var registrert 4.700 personer under avslutningskonserten, og dette er vi veldig godt fornøyd med. Denne samlingen pleier å være best besøkt, forteller daglig lederJarle Storebø i Skjærgårds til Dagen.

– Hvordan kommer dere fram til hvor mange som er til stede?

– Alle deltagerne går igjennom vårt tellesystem, og er dermed registrert innenfor portene. Omkring 800 av disse var gjester og medarbeidere, mens resten var vanlige deltagere. Barn under 12 år slapp inn gratis, svarer Storebø.

Han legger til at det ble solgt til sammen nærmere 18.000 dagsbilletter, og fremmøtet på Skjærgårds har ligget på dette nivået de siste årene.

LES:Her sponser deltakerne hverandre

Oase

ÅretsOase-samling ble avviklet iKongstenhallen iFredrikstad. FestivalsjefJohan Edvard Grimstad forteller at de prøve å foreta enkelte nøyaktige opptellinger over antall møtedeltagere på hvert stevne.

– Under denne tellingen var det 2.700 personer til stede i hovedsalen. Men på et senere møte var det noen flere, og vi anslo det til 3.000. I tillegg var det 700 tenåringer og 300 barn i andre lokaler, så til sammen ble det 4.000 deltagere, sier Grimstad.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Hvordan regner dere ut dette antallet?

– Vi vet hvor mange stoler det er nede i hallen, og samtidig kjenner vi kapasiteten på tribunene. Ut fra dette prøver vi å anslå hvor mange som er til stede. Det er ofte tre ulike personer som står for denne opptellingen, svarer Johan Edvard Grimstad.

– Det var omkring 2.300 påmeldte til årets stevne, og vi hadde en oppgang på mellom 10 og 15 prosent i forhold til i fjor, legger han til.

Sarons Dal

Stevnesjef Sten Sørensen iSarons Dal iKvinesdal forteller at det var i underkant av 1.800 mennesker til stede på det best besøkte møtet under årets sommerstevne.

– Vi benyttet oss av en helt ny måte å telle opp antall fremmøtte i år. Tidligere har det vært mer anslag, og ikke så nøyaktig. Men denne gangen var det tre-fire personer som hadde ansvar for å telle opp i hvert sitt område i hallen. En slik telling er mest mulig i tråd med virkeligheten, forteller Sørensen, som er godt fornøyd med årets stevne.

– Det var omkring 7.000 ulike mennesker innom Sarons Dal i løpet av stevneuken, sier han.

Pinsevennene

Sommerstevnet for pinsevennene ble i tråd med tradisjonen arrangert påHedmarktoppen vedHamar.

– Det var anslagsvis 1.200 personer til stede på det meste. Det er plass til dette antallet i møtehallen, og den var full, fortellerGeir Byberg, som var leder for årets sommerstevne.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Han legger til at det var 2.500 innom årets stevne, og noen flere enn i fjor.

– Vi er veldig godt fornøyd med samlingen. Det var mye god undervisning og musikk, hyggelige folk og flott respons, sier Byberg.

* En god oversikt over det som skjer i Kristen-Norge i sommer finner du på Stevneguiden.no