FORKYNNELSE: Dave Knight forteller de som vil høre om Jesus på Grønland i Oslo.

Slik evangeliserer de for muslimer på Grønland

Med rød tusj og papir illustreres evangeliet for Oslo-boere denne uken.

Hartvig Kloster (39) og femten andre påmeldte vil gå ut å fortelle Oslos befolkning om Jesus denne uken. Kloster mener mange har mistet troen på evangelisering som en effektiv framgangsmåte.

– Jeg har drømmejobben, og det mener jeg. Å forkynne på Grønland foran 40-50 tilskuere synes jeg er helt fantastisk. Vår visjon er å utruste flere kristne. Denne uken har vi med 15 påmeldte som er med og forkynner for første gang.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Synes du evangelisering fortsatt fungerer?

– Ja absolutt. Vi sto ute på Grønland med Dave Knight, en evangelist fra Australia, og mengden av mennesker ble større og større. Det var mange muslimer som kom, de delte vi ut hefter til i tillegg med historien om Abraham og Isak. Mange har spørsmål og ønsker å diskutere tro, forteller Kloster.

LES: Misjon - til forandring eller frelse?

Negativ klang

Open Air Campaigners har leid et hus for oppholdet i Oslo. Kloster bor til vanlig i Askim, og er evangelist og daglig leder i organisasjonen. Han synes det er trist at ordet evangelist har fått en så negativ klang i kristne miljø.

– Jeg synes alle kirker burde være langt mer engasjerte og opptatt av å nå ut med evangeliet til folket. Kristne er flinke til å arrangere møter, men man kan nå ut til så mange flere med noen enkle midler. Kirken skulle egentlig gjort jobben som vi gjør, å stå på torget i Oslo er Norges viktigste talerstol, mener han.

Kloster forteller at han ble kalt til å være evangelist. Det å gå ut gir han mye åndelig påfyll.

– Jeg gleder meg over å utruste mennesker og enkeltpersoner som igjen kan utruste sine egne menigheter. Jeg tror mange kristne savner undervisning om hvordan de skal forkynne om Jesus. Det er mye vanskeligere å skulle gå ut når man ikke vet hvordan. Det er flott å se at de påmeldte som er med oss denne uken blir tryggere på evangelisering og skjønner at det er noe de får til. Jesus har gitt oss en indre lengsel og trang etter å se flere bli frelst.

LES: Frontline i front blant ungdommen

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Indre lengsel

Kloster forteller at de har Jesus som modell i møte med mennesker, og at de bruker mye tid på samtale, i tillegg til å tegne og forklare med bilder.

– Da vi gikk hjem fra Grønland torsdag kveld møtte vi en ung mann som sa han ville ta imot Jesus, og som ønsket mer oppfølging. Det er fantastisk å se folk bli frelst. Jeg er helt sikker på at det vil bli en god uke her i Oslo.

Open Air Campaigners

Open Air Campaigners fikk navnet sitt i 1922.

OAC er en tverrkirkelig misjonsorganisasjon som vil bringe Jesus til mennesker.

Organisasjonen er etablert i en rekke land verden over. Den 14. september 2005 ble Hartvig Klosteransatt som evangelist i Oslo og en norsk avdeling var en realitet.

OAC i Norge evangeliserer på gaten ukentlig hele året.

Kilde: oac.com

Les også
Arken er i Arendal
Les også
Troen i det offentlige rom
Les også
Salmer og selfies for Støre i Sarons dalSarons Dal
Les også
Send misjonærer, ikke penger
Les også
Krik-presten Bjørnulf Tveit Benestad