Skei Grande: - Det var verdt det!

Venst­re-le­der Trine Skei ser ikke nå for seg annet enn at par­ti­et skal inn i den nye re­gje­rin­gen. - Vi skal kjem­pe med nebb og klør, lovet hun da valg­re­sul­ta­tet var klart.

- Jeg har all­tid som mål at vi skal inn i re­gje­ring. Jeg dri­ver ikke valg­kamp for at andre skal inn i re­gje­ring, sier Trine Skei Grande til NTB.

Hun er svært glad for valg­re­sul­ta­tet. Venst­re skal ha makt og på­virk­ning i de vik­ti­ge tin­ge­ne fram­over, vi skal kjem­pe med nebb og klør, lovet hun fra ta­ler­sto­len, til stor jubel fra salen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Venst­re lig­ger iføl­ge SSBs pro­gno­ser an til å få en opp­slut­ning på 5,0 pro­sent, opp 1,1 pro­sent­po­eng fra for­ri­ge stor­tings­valg.

Fra to til ni

Par­ti­et vil med et slikt re­sul­tat få ni man­da­ter på Stor­tin­get mot bare to i dag.

Skei Gran­de ret­ter en spe­si­ell takk til Unge Venst­re for deres bi­drag i valg­kam­pen. Hun tak­ker også hele ap­pa­ra­tet.

- Samme hvor slit­ne dere er, samme hvor blak­ke dere er, samme om dere er usik­re på om de hjem­me fort­satt er det: Det var verdt det, sa Skei Gran­de til stor jubel.

Iføl­ge parti­le­der­ne er sei­ers­opp­skrif­ten at par­ti­et har fron­tet sin egen po­li­tikk i valg­kam­pen.

- Vi har snak­ket om hva vi vil. Vi har snak­ket om hvor­dan vi skal for­and­re dette lan­det.

Salen run­det av parti­le­de­rens tale med et run­gen­de «Trine, Trine, Trine»

- Vel­kom­men til Stor­tin­get

Stor­tings­re­pre­sen­tant Abid Raja var svært klar i talen ved 23-ti­den:

Artikkelen fortsetter under annonsen.

- Jens kan bare be­gyn­ne å skri­ve på talen sin om at han nå skal gå av, sa Venst­re-po­li­ti­ker Abid Raja til NTB, like før Stol­ten­berg gkk på ta­ler­sto­len og kunn­gjor­de at han søker av­skjed for sin re­gje­ring.

- Vel­kom­men til Stor­tin­get, Jens og Jonas, la Raja til.

Raja tror også at han selv kan få en plass på Stor­tin­get etter at det nå lig­ger an til at par­ti­et får en god fram­gang fra for­ri­ge valg.

Raja er ikke sær­lig for­und­ret over at Frem­skritts­par­ti­ets leder Siv Jen­sen sier at Frp nå er klare til re­gje­rings­for­hand­lin­ger.

- Det er vel na­tur­lig. Alle de fire bor­ger­li­ge par­ti­ene vil selv­sagt for­hand­le. Men slik det lig­ger an ak­ku­rat nå, ba­sert på det som er talt opp nå, kan jeg ikke ak­ku­rat si at Frem­skritts­par­ti­et er val­gets sei­er­her­re, sier Raja.

Han min­ner om at Venst­re hele valg­kam­pen har sagt at det av­gjø­ren­de er å få en ny bor­ger­lig re­gje­ring med en bor­ger­lig kurs.

- Vi skal nå møtes i sen­tral­sty­ret tirs­dag, og så skal stor­tings­grup­pa møtes tors­dag. Der­et­ter blir det litt let­te­re å si mer om dette, sier han.

(©NTB)

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les også
Mulighet for varig endringFølg det spennende valget - i hele kveld - på Dagen.no!