SYRIA: På flukt fra kamper i byen Arsal. Her er flyktninger like ved grensen til Libanon. Foto: Hassan Abdallah / Reuters / NTB Scanpix

Sentrumsungdom i felles front mot regjeringen

Sentrumsungdomspartiene står for første gang på tolv år samlet i felles front mot regjeringen. De krever at Norge må ta imot 5.000 flyktninger fra Syria.

Unge Venstre,KrFU ogSenterungdommen er opprørt over at anslagsvis 9 millioner syrere er drevet på flukt. Mer enn 2,8 millioner av dem er flyktninger utenfor Syria.

Norge har sagt ja til å ta imot 1.000 av dem. Regjeringen må gi kommunene nok ressurser slik at Norge kan ta imot 5.000 flyktninger, mener de tre partiene.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Det som kjennetegner sentrumspartiene er en solidaritet som strekker seg lengre enn svenskegrensen. Til forskjell fra både Ap og partiene til høyre for oss, som har en grunnleggende skepsis til asyl og flyktningspørsmål, er vi preget av en kompromissløs solidaritetstanke, sier KrFU-leder Emil André Erstad til Dagsavisen.

Senterungdommens leder Erling Laugsand sier det er første gang på tolv år at de tre ungdomspartiene i sentrum står samlet rundt en sak. Hans kollega i Unge Venstre, Tord Hustveit, tror de tre partienes felles front bare er starten. Han mener at sentrumspartiene i framtiden vil kunne finne sammen også i saker om klima, miljø, asyl og innvandring.