«Seksualiteten er en av livets største gaver»

«Hvor trøtt blir ikke hverdagen og hvor blekt blir ikke livet uten den frekke lekende erotikken»? spør Hanne Nabintu Herland i sin kronikk i bladet Cupido.

Her gir vi noen korte ut­drag fra Her­lands kro­nikk:

«Noen blir ka­tols­ke non­ner i ung alder og vier sitt liv til as­ke­se og bønn. Andre har na­tur­lig lav li­bi­do, noen er skilt med små barn og ten­ker at sex får vente noen år. Vi er for­skjel­li­ge og det er øns­ke­lig.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Gruppe­tenk­nin­gens to­ta­li­tæ­re evne til å tvin­ge andre inn i kon­for­mi­tet, ska­per kje­de­li­ge men­nes­ker som ikke våger å tenke selv. Sex­press kan bli et ma­re­ritt og en kilde til tvang. Der­for støt­ter jeg non­ner og andre som av en eller annen grunn vel­ger bort sex, selv om jeg selv gjer­ne vil ha mest mulig».

«Sam­li­v­i­dea­let er ikke len­ger tro­fast­het mot én part­ner i et for­hold man håper skal vare livet ut. Tan­ken om en for­els­kel­se som ut­vik­ler seg til et ro­man­tisk for­hold der «den ene» dyr­kes i et ero­tisk sti­mu­le­ren­de par­for­hold pre­get av lang­va­rig be­gjær, har lenge vært et euro­pe­isk ideal».

De siste ti­åre­ne er dette end­ret. I dag idea­li­se­res se­rie­mono­ga­mi­et, veks­lin­gen av sam­bo­ere og ulike for­mer for po­ly­amo­rø­se kon­stel­la­sjo­ner.»

«For i hvil­ke av da­gens par­for­hold tar man seg tid til å dyrke sen­su­ali­tet, fris­ter­in­nen, den rå mas­ku­li­ni­te­ten, kom­mu­ni­ka­sjon og dam­pen­de sex, seks eller åtte år etter at man først møt­tes?

Vi prio­ri­te­rer sta­dig alt annet: job­ben i de­par­te­men­tet, kar­rie­re, sin­gelli­vet og ret­ten til hver fre­dag å gå på byen for å finne seg en type å dra med seg hjem».

Les også
Herland skriver i erotisk bladCupido