Politimenn holder vakt foran en moské i Paris. Nå finner enda en gisselaksjon sted i den franske hovedstaden. Foto: YOUSSEF BOUDLAL/REUTERS, NTB Scanpix

Seks holdes som gisler i jødisk butikk

Innenriksdepartementet avviser at to er drept i gisselaksjonen i en kosherbutikk i Paris. To personer er etterlyst for drapet på en politikvinne torsdag, og den ene av dem er trolig gisseltakeren i butikken.

Den væpnede mannen har tatt seks gisler i en kosherbutikken øst i Paris. Én person skal være skutt og alvorlig såret, sier en politikilder til nyhetsbyråene Reuters og AFP.

En kilde sa tidligere fredag at to var drept, men det avviser det franske innenriksdepartementet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

En 26 år gammel kvinne og en 32 år gammel mann ble fredag etterlyst for terrorisme og drap på en politikvinne i Montrouge utenfor Paris torsdag.

Den samme mannen mistenkes for å stå bak gisselaksjonen, sier en kilde til AFP. Han skal være bevæpnet med to automatvåpen inne i kosherbutikken, som selger mat som er laget etter jødiske tradisjoner og religiøse regler.

– Dere vet godt hvem jeg er, skal han ha sagt til politiet.

Terrormistenkte beleiret i fransk småby

To etterlyst

Samtidig som det franske politiet strevde med å håndtere to gisselaksjoner, sendte politiet ut etterlysningen etter vitner som kunne ha opplysninger om 26 år gamle Hayat Boumeddiene og 32 år gamle Amedy Colibaly. Begge er mistenkt for delaktighet da politikvinnen ble skutt og drept.

– De mistenkes for å være væpnet og farlige, skriver politiet i sin etterlysning.

Drapet på politikvinnen fant sted dagen etter at tolv mennesker ble drept i angrepet mot det satiriske ukebladet Charlie Hebdo. Fredag kom det opplysninger om at flere av de mistenkte skal tilhøre samme jihadist-gruppe.

Elever på skoler i nærheten av den beleirede kosherbutikken er blitt beordret til å holde seg inne.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Frankrikes innenriksminister Bernard Cazeneuve skal være på vei til stedet, som ligger nær Porte de Vincennes i Paris.

Se NRKs direktesending om utviklingen rundt terroraksjonene i Paris:

– Tilhører samme gruppe

En politikilde fortalte Reuters at mannen i butikken er medlem av den samme islamistgruppen som de to terrormistenkte brødrene Saif og Chérif Kouachi, som samtidig har forskanset seg i et trykkeri utenfor Paris.

Alexis Corbière, partisekretær i Parti de Gauche, ble vitne til skytingen og gisseltakingen i kosherbutikken. Han forteller om en blanding av panikk og nysgjerrige blant forbipasserende.

– Jeg kom ned fra leiligheten min fem eller ti minutter etter at det hadde startet. Det er flere kosherbutikker her, og jeg forsto ikke med en gang hvor det foregikk. Det var panikk blant folk, samtidig som de var nysgjerrige på hva som skjedde, sier han til Le Figaro.

Politiet var i ferd med å evakuere området, og Corbière dro selv av gårde med T-banen.

Politikvinne drept torsdag

Politikvinnen ble drept i en skyteepisode i forstaden Montrouge sør i Paris torsdag. Sammen med en kollega skulle hun undersøke en ulykke da en person i skuddsikker vest løsnet skudd. Vitner har fortalt at angriperen flyktet i en bil. Ifølge politiet hadde han et mindre håndvåpen og et automatvåpen.

Hendelsen i kosherbutikken fredag foregår rundt 40 kilometer unna gisselsituasjonen i Dammartin-en-Goële, hvor store politistyrker omringer Kouachi-brødrene, som skal ha tatt ett gissel.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les også
Ytringsfrihetens pris
Les også
Norske aviser trykket Charlie Hebdos tegningerFakta om Charlie Hebdo
Les også
To døde og rundt 20 skadd i skyting
Les også
Terrormistenkte beleiret i fransk småby
Les også
Markering mot angrep på Charlie Hebdo i Oslo