Folk minnes de døde under skytingen i lokalene til det franske satiremagasinet Charlie Hebdo. Jakten på gjerningsmennene har krevd nye menneskeliv. Foto: JACQUES DEMARTHON, AFP, NTB Scanpix

To døde og rundt 20 skadd i skyting

Paris (NTB): To personer skal være drept og rundt 20 skadd i en skuddveksling i forbindelse med tyveriet av en bil nordøst for Paris, melder Le Parisien og RTL.

Skuddvekslingen foregikk rundt klokka 9 mellom de to som stjal bilen, og franske sikkerhetsstyrker.

Ifølge Le Parisien skjedde skytingen i Dammartin-en-Goële i Seine-et-Marne.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

De to mennene skal ha forskanset seg inne i et trykkeri i byen sammen med flere gisler. Fransk spesialpoliti startet ved 10-tiden forhandlinger med de to gisseltakerne, melder franske iTélé ifølge Le Figaro.

Fem helikoptre flyr nå over stedet.

Biljakt

Det er blitt avfyrt skudd under en biljakt, og en gisselsituasjon pågår i et forretningslokale nordøst for Paris, opplyser politikilder til AFP. Det er ikke kjent hvor mange gisler det er snakk om.

Byen ligger bare 40 kilometer unna skogsområdet der titalls tusen politifolk natt til fredag jaktet på de brødrene Chérif og Said Kouach. Innenriksminister Bernard Cazeneuve bekrefter samtidig at en politiaksjon er i gang i byen.

Den franske fjernsynskanalen BMFTV melder også om skyting under en biljakt øst for Paris, to dager etter at tolv mennesker ble drept i terrorangrepet mot satiremagasinet Charlie Hebdo i den franske hovedstaden.

Jakter på gjerningsmenn

Skuddsalver kunne høres i den franske byen Dammartin-en-Goele, opplyser en politikilde til Reuters.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Politiet jager et kjøretøy på motorveien A2 like ved, tilføyer politikilden. Ifølge Sky News dreier det seg om en Peugeot.

Væpnede politifolk og paramilitære styrker støttet av helikoptre gjennomsøkte natt til fredag nord for Paris nær der brødrene ranet en bensinstasjon og etterlot seg fluktbilen etter det kaldblodige angrepet.

Les også
– Sjefredaktøren i Charlie Hebdo blant de drepte
Les også
Solberg: Tragisk og feig handling
Les også
Stoltenberg reagerer kraftig på terrorangrepet i Paris
Les også
Norske aviser trykket Charlie Hebdos tegningerFakta om Charlie Hebdo
Les også
Markering mot angrep på Charlie Hebdo i Oslo