- Savnet fly fløy i fire timer etter siste kontakt

Amerikanske etterforskere mistenker at det savnede flyet fra Malaysia Airlines var i luften i rundt fire timer etter siste bekreftede lokalisering av flyet.

Det mel­derWall Stre­et Jour­nal tors­dag.

Etter­fors­ker­ne ba­se­rer mis­tan­ken på in­for­ma­sjon som auto­ma­tisk sen­des fra fly­ets mo­to­rer til pro­du­sen­ten Rolls-Royce, som del av et over­vå­kings- og ved­li­ke­holds­pro­gram.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Om teori­en stem­mer betyr det at flyet kan ha fort­satt i over 4.000 kilo­me­ter, og nådd så langt som In­dia­ha­vet eller gren­sen til Pa­kis­tan, iføl­ge avi­sen.

Ame­ri­kans­ke anti­ter­ror-etter­fors­ke­re vur­de­rer nå mu­lig­he­ten for at noen på flyet, pi­lo­ten eller noen andre, om­di­ri­ger­te flyet etter å ha skrudd av sen­der­ne for å unngå å bli sett på radar.

Det har hit­til ikke kom­met kon­kre­te opp­lys­nin­ger som un­der­byg­ger teori­en om at flyet skal ha vært ut­satt for en ter­ror­ak­sjon, men etter­fors­ke­re ute­luk­ker ikke mu­lig­he­ten.

På en av bri­fin­ge­ne om etter­forsk­nin­gen av det sav­ne­de flyet ble det luf­tet en teori om at flyet ble kap­ret for å kunne bli brukt til et annet for­mål, opp­ly­ser en kilde til Wall Stre­et Jour­nal.

Over­vå­kings­sys­te­met i mo­to­re­ne på flyet sen­der in­for­ma­sjon til Rolls-Royce med 30 mi­nut­ters in­ter­val­ler. In­for­ma­sjo­nen blir nå ana­ly­sert for å for­sø­ke å kart­leg­ge fly­ets rute etter at sen­der­ne ble slått av eller slut­tet å virke.

(©NTB)