Sandra Borch, tidligere leder av Senterungdommen. Arkivfoto: Erlend Aas / NTB scanpix

Sandra Borch tok topp-plass på Tromsø Sp-listen

Påstander om kupp er satt fram etter at Sandra Borch sikret seg andreplassen på Senterpartiets liste til kommunevalget i Tromsø.

Da nominasjonsmøtet i Tromsø Senterparti skulle bli enige om listen til kommunevalget fredag før jul, lanserte nestleder i lokallaget Marlene Berntsen Bråthen og Sandra Borch en alternativ liste der de to figurerte på første og andreplass.

Mangeårig Sp-topp i Tromsø, Ann-Sissel Enoksen, var helt ute i det alternative listeforslaget, som ble vedtatt med 35 mot 28 stemmer.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Overfor iTromsø sier Enoksen at hun er utsatt for et kupp. Påstanden underbygges med at nyinnmeldte medlemmer stemte for nominasjonslista som ble foreslått under selve møtet. Disse skal ha blitt vervet på to videregående skoler rett før jul.

Enoksen viser også til at verken Borch eller Bråthen har fremmet alternative forslag under nominasjonskomiteens arbeid med det opprinnelige listeforslaget.

Borch sier til iTromsø at den alternative lista er blitt til for å styrke Senterpartiet, men viser ellers til Bråthen for kommentarer. Begge avviser påstander om kupp.

– Det har vært mye uro i Tromsø Senterparti over lang tid, der partiet har vært splittet. Nå har vi muligheten til å bygge partiet opp på nytt. Vi må tenke på hva som er best for Senterpartiet og velgerne, sier Bråthen.

Les også
Flere partier søker nye toppnavn
Les også
Terrortrusler, storstreik og unormalt vær preget 2014
Les også
Liv og død og sånn
Les også
Demonstranter satte sitt preg på Brussel
Les også
Gutten som vant julen