Rwandisk eks-pastor dømt til livstid for folkemord

En tidligere pinsepastor fra Rwanda er dømt til fengsel på livstid for å ha massakrert folk som søkte tilflukt i hans kirke under folkemordet i 1994.

64 år gamle Jean Uwinkindi er i høyesteretten i Kigali dømt for folkemord og kriminalitet mot menneskeheten i løpet av den 100 dager lange massakren som startet i april 1994. 800.000 mennesker ble drept under folkemordet iRwanda.

Dommen falt onsdag og ble omtalt i avisen New Times torsdag.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Uwinkindi erklærte seg uskyldig og varsler at han skal anke dommen.

LES:Rwanda rydder vei for 20 nye år med Kagame

Ifølge dommen søkte mellom 100 og 150 etniske tutsier tilflukt i Uwinkindis kirke i Kayenzi, rundt 20 kilometer vest for Kigali. Han skal ha samarbeidet med en hutugruppe og beordret drapene på tutsiene.

Uwinkindi ble pågrepet i Uganda i 2010 etter å ha dratt viaKongo. Han ble først sendt til Den internasjonale straffedomstolen for Rwanda (ICTR) i Tanzania, og deretter overført til Rwanda i april 2012.

FN vedtok i november 1994 å opprette ICTR-domstolen i Arusha iTanzania for å rettsforfølge de ansvarlige for folkemordet. Rwanda har også gjennomført et eget rettsoppgjør basert på tradisjonelle landsbyrettssaker. ICTR-domstolen ble senere lagt ned.