Hans-Wilhelm Steinfeld slutter i NRK sommeren 2014. Arkivfoto: Bjørn Sigurdsøn / NTB Scanpix

Russland-korrespondent Steinfeld har sagt opp i NRK

NRK-veteran Hans-Wilhelm Steinfeld (63) slutter i NRK og begynner i PR-selskapet Corporate Communications 1. september.

Steinfeld avslutter i sommer sin fjerde periode som utenrikskorrespondent, og i sin oppsigelse skriver han at han hadde håpet å få oppgaver med relevans for sin alder og kompetanse da han var ferdig som korrespondent.

Dagbladet siterer et brev Steinfeld har sendt til venner og familie hvor han blant annet skriver at han ønsket å forlenge sitt opphold i Moskva, og at han søkte om å bli programleder i Urix eller utenrikskommentator. I alle tilfellene fikk han nei av ledelsen, og han skriver i sitt avskjedsbrev at hans spisskompetanse intellektuelt sett kan bli mer interessant utnyttet utenfor NRK.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Kunnskapsrik

Misnøyen med hvordan hans kompetanse videre ville bli utnyttet i NRK, gjorde at han takket ja til tilbudet fra Corporate Communications, som han omtaler som et ungt og dynamisk økonom-miljø. Det er leder Tom Berntzen i selskapet fornøyd med.

– Jeg er utrolig tilfreds og stolt over at han vil begynne hos oss. Han er en av de mest kunnskapsrike journalistene i Norge, og vi håper han blir verdifull for våre eksisterende og nye kunder, sier tidligere NRK-profil Berntzen til NTB. Han bekrefter at Steinfeld leverte sin oppsigelse til NRK mandag.

– Det har vært et felles ønske at han skulle begynne hos oss, og jeg er glad han falt ned på denne avgjørelsen, sier Berntzen.

Respekterer valget

Steinfeld har jobbet i NRK i 37 år, og i 18 av årene har han vært utenrikskorrespondent. Til høsten erstattes han som Russland-korrespondent av Morten Jentoft.

Nyhetsdirektør Per Arne Kalbakk i NRK bekrefter at Steinfeld slutter hos dem.

– Vi er veldig lei oss for å miste en av våre største og viktigste journalistiske profiler, men respekterer selvsagt Hans-Wilhelms valg og kan bare ønske lykke til med nye utfordringer når den tid kommer, uttaler Kalbakk.

Steinfeld blir én av elleve ansatte i Corporate Communications og blir partner, noe som betyr at han blir deleier.

Les også
Uakseptabelt av NRK
Les også
«Balansert og god dekning fra NRK»
Les også
NRK og Israel