Venstre åpnet sitt landsmøte i Tromsø fredag med god stemning blant de mest sentrale tillitsvalgte. Fra venstre står nestleder Ola Elvestuen, nestleder Terje Breivik og partileder Trine Skei Grande. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / NTB scanpix

– Rødgrønn miljøstrategi er som 80-talls-TV

Arbeiderpartiets og Senterpartiets miljøstrategi er som sidrumpa TV-serier fra 80-tallet, mener Venstre-leder Trine Skei Grande.

– Deres strategi er å tviholde på oljenæringen skal være drivkraften i den norske økonomien så lenge som mulig. Det er et dårlig bidrag til grønn vekst, til grønn omstilling, til det grønne skiftet, sa Grande i sin landsmøtetale fredag.

Det grønne skiftet vil tvinge seg fram, men mange velger å forsøke å bremse utviklingen lengst mulig og håpe at det er noe som går over, hevdet hun.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Hun påpeker at Venstre nå samarbeider med regjeringen og KrF om å bli enige om nye bil- og drivstoffavgifter og mener bilbransjen er en alliert i forhandlingene.

Grande vil også at den norske staten skal bruke mer av investeringene i norsk næringsliv til å stimulere til grønn vekst.

– Jeg mener at vi skal sette oss som mål at innen 2030 så skal minst 50 prosent av den kapital som stilles til rådighet i Investinor, Argentum og Innovasjon Norge brukes på grønn næringsvirksomhet, sa hun. (©NTB)

Les også
Raja: Noen må dra ut kniven fra ryggen på Frp
Les også
– Asylsaken har vært kjempefrustrerende
Les også
Asylavtalen vekker jubel i Frp
Les også
Enighet om asylavtale etter krevende forhandlingerFakta om asylavtalen