BRANN: – Toppen av tårnet er utbrent, men kirken for øvrig har klart seg, sier operasjonsleder Frode Gjøsund i Nordmøre og Romsdal politidistrikt. ILL.FOTO: Sverre Viggen / Østlendingen / SCANPIX

Rindal kirke trolig truffet av lynnedslag

Tårnet på Rindal kirke på Nordmøre er utbrent lørdag morgen. Politiet antar at kirketårnet ble truffet av et lynnedslag.

– Toppen av tårnet er utbrent, men kirken for øvrig har klart seg. Det har kommet noen vannskader i dåpsrommet og i lokaler under tårnet, men viktige gjenstander som orgel og altertavle er i god behold, sier operasjonsleder Frode Gjøsund i Nordmøre og Romsdal politidistrikt til NTB lørdag morgen.

De første meldingene som politiet fikk i 1.30-tiden natt til lørdag gikk ut på at det var full fyr i tårnet på tømmerkirken fra 1874.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

En time senere var politiet på plass. Da var brannmannskapene godt i gang med slokkearbeidet, og klokken 4 var flammene slukket.

– Trolig lynnedslag

Lørdag morgen var brannvesenet fortsatt på stedet for å forhindre at flammene blusser opp igjen.

Kraftig uvær med lyn og torden herjet Nordmøre fredag kveld og natt til lørdag. Politiet mener derfor at brannen kan skyldes at lynet har slått ned i tårnet.

– Vi antar at brannen skyldes et lynnedslag, men det har ennå ikke vært kriminalteknikere på stedet, opplyser Gjøsund.

Det er foreløpig uvisst om politiet skal foreta undersøkelser i løpet av dagen eller i begynnelsen av neste uke. Inntil da vil brannvesenet sikre området.

Politiet vet ikke om brannen får noen konsekvenser for søndagens gudstjeneste.

Kraftig uvær

Brannmannskaper fra Rindal og nabokommunene Surnadal og Meldal deltok i slokkearbeidet natt til lørdag.

Meteorologisk institutt varslet full storm i Møre og Romsdal og Trøndelag natt til lørdag. Sterk vind opp i 25-30 sekundmeter i kastene kom inn over land i tillegg til mye lyn og torden.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Brannvesenet rykket natt til lørdag ut til et bolighus på Kvanne i Surnadal kommune, etter at et lynnedslag slo ned i loftet på et bolighus, melder Tidens Krav.

Beboerne kom seg ut av huset og er i god behold.

Les også
Brann i kirke i natt
Les også
Meteorolog: – Det er bare å komme seg inn
Les også
Indre Sjømannsmisjon –en døende organisasjon?
Les også
En tro som kan forsvares
Les også
Liturgi for velsignelse av hus og hjem