Et ambulansehelikopter fraktet den tidligere presidenten Hosni Mubarak fra militærsykehuset til retten lørdag. Foto: Amr Abdallah Dalsh / Reuters / NTB scanpix

Retten trakk drapstiltalen mot Mubarak i Egypt

En ankedomstol i Egypt har frikjent tidligere president Hosni Mubarak for korrupsjon og trukket tiltalen mot ham, seks kommandører og en tidligere innenriksminister for medvirkning til drap på demonstranter i 2011.

Mubarak (86) ble dømt til livsvarig fengsel i 2012, blant annet for medvirkning til drap på demonstranter. Rundt 850 personer mistet livet i demonstrasjonene som førte til presidentens avgang.

I januar i 2013 godtok Egypts høyesterett Mubaraks anke, etter at det ble påpekt store svakheter ved dommen fra 2012 og den i ettertid ble erklært ugyldig.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Dommeren Mahmud Kamel al-Rashidi sier lørdag kommandørene og Mubaraks innenriksminister er «uskyldig».

Blir sittende i fengsel

Retten trakk også korrupsjonstiltalen mot Mubarak og en tidligere oljeminister i forbindelse med en sak om gasseksport til Israel.

Mubarak blir imidlertid sittende i fengsel fordi han i en annen sak ble dømt til tre års fengsel for korrupsjon i mai. Hans sønner Alaa og Gamal ble i samme sak også dømt til fire års fengsel hver, for «tyveri av offentlige midler».

Den 86 år gamle tidligere presidenten ble i august overført fra fengsel til et militærsykehus i Kairo grunnet sviktende helse.

Les også
Egypt: Mubarak dømt for korrupsjon
Les også
Egyptisk sosialist utfordrer Sisi i presidentvalget
Les også
Journalister dømt til sju års fengsel
Les også
Ni drept i sammenstøt i Egypt