Al Jazeera-journalistene (f.v.) Peter Greste, Mohammed Fahmy og Baher Mohamed er dømt til sju års fengsel for å samarbeide med Det muslimske brorskapet i Egypt. Foto: Asmaa Waguih/ Reuters / NTB scanpix

Journalister dømt til sju års fengsel

Tre Al Jazeera-journalister er i en egyptisk domstol dømt til sju års fengsel for å ha samarbeidet med Det muslimske brorskap.

Mandag kom kjennelsen i rettssaken hvor journalister i den arabiske TV-kanalen Al Jazeera var tiltalt for å sympatisere med Det muslimske brorskap.

Fire Al Jazeera-journalister ble fengslet den 14. august i fjor. De og 17 andre er tiltalt i saken, som har fått stor internasjonal oppmerksomhet og skapt debatt om pressefriheten i Egypt.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Aktoratet har lagt ned påstand om fengselsstraff på mellom 15 og 25 år for samtlige tiltalte.

En av journalistene, som hadde sultestreiket i flere måneder, ble i forrige uke løslatt med henvisning til helsetilstanden hans.

Brorskapet er en sosial og politisk bevegelse med flere millioner medlemmer og tilhengere. Da hæren overtok makten i Egypt i fjor, ble Brorskapet igjen forbudt, slik det formelt hadde vært under den autoritære lederen Hosni Mubaraks styre fram til 2011.

Journalistene som er tiltalt, dekket protestene mot Egypts militære, som mislikte sterkt Al Jazeeras dekning av måten sikkerhetsstyrkene slo ned på protestene sist høst.

Les også
Egyptisk domstol stadfester dødsdom for 197 i Brorskapet
Les også
Åndens kraft i trange kår
Les også
Egypt: Mubarak dømt for korrupsjon
Les også
Advarer mot religionsfiendtlig EuropaAmerikansk UDs verstingliste