Mohamed Badie, lederen for Det muslimske brorskap i Egypt, under rettssaken mot ham og flere hundre andre Brorskap-tilhengere. En egyptisk domstol har nå stadfestet dødsdommene mot dem. Foto: Reuters / NTB scanpix

Egyptisk domstol stadfester dødsdom for 197 i Brorskapet

En domstol i Egypt har stadfestet dødsdommene for lederen i Det muslimske brorskap og 196 andre, opplyser en advokat til Al Arabiya.

Brorskapsleder Mohamed Badie var blant i alt 683 personer som ble dømt til døden i en sjokkerende rettsbehandling i april. Samtlige hadde påståtte bånd til Mohamed Mursi, den folkevalgte presidenten som ble avsatt i et militærkupp i fjor sommer.

Lørdag kom stadfestelsen fra en annen domstol, etter at dommene for de 197 ble sendt videre til Egypts høyeste religiøse autoritet, muftien. Dette er det første skrittet mot gjennomføringen av dødsstraffen, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Etter at president Mursi ble styrtet av hæren i fjor sommer, var Badie blant de tusener av Mursi-tilhengere som ble arrestert i demonstrasjonene som fulgte.

Det muslimske brorskap er en sosial og politisk bevegelse med flere millioner medlemmer og tilhengere. Den ble forbudt da hæren overtok makten. (©NTB)

Les også
Dom utsatt for islamistleder i Egypt
Les også
Harde dommer mot 163 muslimbrødre i Egypt
Les også
683 personer dømt til døden i Egypt