UENIGE: Credokirken og Bergen Kristne Grunnskole er uenige om økonomiske forhold knyttet til skolen.

Reagerer på at menighet tar skolepengene

Frimenigheten Credokirken anklages for å «stikke av med skolepenger» fra Bergen Kristne Grunnskole som holder til i samme lokale.

Det er Bergens Tidende (BT) som bretter saken ut over to sider i gårsdagens avis. Ifølge BT har menigheten den siste tiden gjennomført flere kontroversielle vedtak. Husleien er økt med 20 prosent, noe skolen mener er over markedspris, og dermed vil bryte med privatskoleloven. Menigheten har også tatt ut forskudd på leien til skolen på over 600.000 kroner.

Videre hevder kirken å ha eierskap til skolen, noe som ikke skal være mulig siden en forening ikke kan eie en annen forening, skriver avisen. Styret i menigheten bestemmer i dag hvem som skal sitte i skolestyret.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Ifølge dokumenter som BT har fått innsyn i skal forholdene ha ført til heftig debatt på styremøtene mellom rektor, foreldre og lærere på den ene siden, og menigheten på den andre. Det er sendt bekymringsbrev til kommunen og Fylkesmannen i Hordaland.

Tidligere i år var Filip Rygg både styreleder i Credokirken og Bergen Kristne Grunnskole, og satt dermed på begge sider av bordet. Han mente det ville være gunstig for skolen å få «en mer solid huseier».

Rektor Lars Kongsvik er uenig, og hevder styret har begått en stor urett. Han antyder at det også kan være snakk om lovbrudd når den eksisterende husleieavtalen fra 2013/14 er forkastet.

– Jeg forventer at styret rydder opp i saken ved å reversere vedtakene som er gjort, sier han ifølge sakspapirene som BT har fått tilgang til.

Nåværende styreleder, Tomas Moltu, sier til BT at det er ønsket fra menigheten om å få bedre rentebetingelser i banken som ligger bak den økte husleien.

Les også
Menigheten kan miste alt
Les også
Statsstøtte til trossamfunn
Les også
– Må kombinere stort og smått
Les også
Frp snur om støttekutt – igjen
Les også
Bygger bedehus til 70 millioner