Abid Q. Raja er innstilt på førsteplass for Akershus Venstre i nominasjonsprosessen.

Raja innstilt på topp i Akershus Venstre

Akershus Venstres nominasjonskomité innstiller Abid Q. Raja på førsteplass på sitt listeforslag til stortingsvalget 2013.

Flertallet i komiteen ønsker Raja (36) på topp, mens komiteens leder har tatt dissens og foreslår Borghild Tenden (61) som førstekandidat. Begge kandidatene hadde førsteplass som eneste alternativ, skriver Akershus Venstre på sine nettsider.

- Vi har svært mange dyktige kandidater i Akershus Venstre, og vi mener at dette er de beste til å jobbe for de sakene innbyggerne i Akershus er opptatt av, som et bedre kollektivtilbud, en skole for kunnskap og like muligheter og en offensiv næringspolitikk, sier Astrid Ramnefjell, leder av nominasjonskomiteen.

Søndag ble det kjent at Tenden trekker seg som stortingskandidat til valget neste år. Men ved et eventuelt benkeforslag kan Tenden, dersom hun finner det interessant, allikevel ende opp øverst på listen.


Det blir nå opp til nominasjonsmøtet å ta stilling til hvem som skal stå øverst på Akershus Venstres liste til stortingsvalget i 2013.

(NTB)