VENSTRE: Venstres finanspolitiske talsmann Abid Q. Raja lover KrF støtte i kampen mot barnefattigdom. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Raja frister KrF med «blank seier» om barnetrygd

Venstres finanspolitiske talsmann Abid Raja mener KrF har grunn til å håpe på fullt gjennomslag om barnetrygd i eventuelle forhandlinger med dagens regjering.

– Hvis KrF har som krav at barnetrygden skal økes og fases inn, er det ofte muligheter for dette i en regjeringsplattform, å få en slik type blank seier, sier Raja til NTB.

Gjennomslag

– I en regjeringsplattform får man innimellom blanke seiere, legger han til.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Raja minner om at Venstre fikk fullt gjennomslag for å avvikle pelsdyrnæringen i dagens regjeringsplattform, tross motstand fra både Høyre og Frp.

– Utredes nærmere

KrF vil hente inn 10 milliarder kroner i økt skatt for å heve barnetrygden fra dagens 12.000 kroner til 20.000 kroner i løpet av de neste tre årene.

– Venstre har stor sympati med å finne en god og fremoverlent løsning for fattige familier. Når det gjelder barnetrygd, har vi sett på ulike modeller i vår programbehandling. Men vi har ikke konkludert, og dette må utredes nærmere, sier Raja.

Les også
KrF får SV-garanti om økt barnetrygd
Les også
KrF-ere foretrekker Frp fremfor Ap
Les også
– Folk med dårlig råd bør få færre barn
Les også
Enighet om veileder for skolegudstjenester
Les også
Nytt nettverk for flere kristne skoler