Raftoprisen til Bahrain Centre for Human Rights

Hylles for lang­va­ri­g ar­beid for men­neske­ret­tig­he­ter.

Raft­opri­sen for 2013 går tilBah­rain Cent­re for Human Rights (BCHR) for sen­te­rets lang­va­ri­ge ar­beid for men­neske­ret­tig­he­ter.

Raftostiftelsen begrunner tildelingen med BCHR s «langvarige og modige arbeid for fundamentale menneskerettigheter som ytringsfrihet og forsamlingsfrihet i Bahrain».

Artikkelen fortsetter under annonsen.

- Raftoprisen til BCHR retter søkelyset mot systematiske menneskerettighetsbrudd i en region der overgrep altfor ofte blir møtt med taushet fra vestlige regjeringer. Prisen anerkjenner en organisasjon som har jobbet målrettet for rettighetene til både Bahrains statsborgere og de mange arbeidsmigrantene i landet, heter det i begrunnelsen.

- BCHR har promotert ikkevold i protestene mot det sittende regimet og tatt i bruk digitale medier for å spre sitt budskap på en svært effektiv måte, heter det videre i Raftostiftelsens begrunnelse.

Prisvinneren ble grunnlagt i 2002. To år senere ble BCHR beordret til å legge ned aktiviteten i Bahrain, men senteret har likevel fortsatt aktivitetene på grasrotnivå.

- De eksisterer i praksis takket være støtte og anerkjennelse fra de lokalsamfunnene de tjener og flere internasjonale menneskerettighetsinstitusjoner, uttaler Raftostiftelsen.

Raftoprisen skal deles ut søndag 3. november i Bergen.

(©NTB)