Putin oppløser nyhetsbyrå

Russ­lands pre­si­dent Vla­di­mir Putin opp­lø­ser det kjen­te ny­hets­by­rå­et RIA No­vos­ti. Sam­ti­dig stif­tes en ny medie­grup­pe med en pro­fi­lert ho­mo­mot­stan­der som leder.

Det nye sel­ska­pet får nav­net Russ­land i dag, og skal satse på «uten­lands dek­ning av Den rus­sis­ke sta­tens po­li­tikk og of­fent­li­ge liv», iføl­ge do­ku­men­ter of­fent­lig­gjort på Kremls nett­si­der.

Det skal få en om­fat­ten­de virk­som­het med tje­nes­ter på flere språk for å «bedre ef­fek­ti­vi­te­ten til sta­tens media­res­sur­ser».

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Opp­ret­tel­sen av sel­ska­pet blir sett som et til­tak for å samle Russ­lands media­res­sur­ser i en tid der Putin møter sta­dig ster­ke­re kri­tikk på net­tet og for å forme Russ­lands image i ut­lan­det. Pre­si­den­tens stabs­sjef Sergej Ivanov gjør det klart at målet er å for­mid­le Kremls po­li­tis­ke bud­skap mer ef­fek­tivt.

- Russ­land føl­ger sin egen po­li­tikk og for­sva­rer be­stemt na­sjo­na­le in­ter­es­ser. Dette er vans­ke­lig å for­kla­re ver­den, men man kan og må gjøre det, sier han til rus­sis­ke ny­hets­by­rå­er.

Den kon­tro­ver­si­el­le Dmi­trij Ki­sel­jov, som ofte er blitt be­skyldt for å være et pro­pa­ganda­ta­le­rør for re­gi­met, er ut­nevnt til leder for medie­grup­pen. Han er kjent som ho­mo­mot­stan­der, sterkt op­po­si­sjons­kri­tisk og anti­ame­ri­kansk, mel­der AFP. (©NTB)

Les også
Palestinsk journalist med kraftig varsku
Les også
Kinesisk avis ber om nåde for journalist