UTROLIG: Heaven is for Real baserer seg på den utrolige historien om gutten som plutselig forteller at han har vært i himmelen under en operasjon. FOTO: United International Picture

Pusher himmel-film til kinoene

Heaven is for Real settes opp på over 50 kinoer i Norge etter markedsføring fra Robert Muren.

Se traileren for Himmelen er på or´ntlig i videovinduet øverst på siden

Universal International Pictures hadde ikke tenkt å sette opp filmen som baserer seg på New York Times-bestselgeren Himmelen er på or´ntli ( Heaven is for Real) i Norge.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Distributøren regner ikke markedet for kristne filmer som stort nok her til lands.

Robert Muren, som er skuespiller og teaterregissør, arbeider med å promotere filmen for menighetsledere og kinosjefer landet over og greide å overtale UiP likevel.

– Robert Muren ringte oss. Vi inngikk et samarbeid der han bruker sitt kontaktnett og mobiliserer et publikum i diverse byer og menighetsmiljøer. Det har vokst seg større og større, forteller Kenneth Jønsson hos UiP.

PÅ KINO: Her kan du se hvor i Norge filmen vises

Positiv erfaring

Boken Heaven is for Real gikk som en farsott over hele verden. Også i Norge solgte boken om gutten som angivelig får se himmelen, svært godt. I april hadde filmatiseringen premiere i USA og så langt har den 12 millioner dollar dyre filmen spilt inn nesten 100 millioner dollar. Men i Norge var det altså ikke meningen å sette filmen opp, før Muren slo på tråden.

Jønsson tror han ser konturene av et varig samarbeid med Muren.

– Dette er jo en helt ny type lansering for oss. Vi pleier ikke å jobbe med filmer som er rettet mot kristent publikum. Vanligvis jobber vi med storfilmer som treffer bredere. Så langt har det vært en veldig positiv erfaring, det skjer mye i byene og tettstedene der Muren har hatt kontakt.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Kan vi forvente flere slike samarbeid fremover?

– Absolutt, vi kommer helt sikkert til å gjøre noe tilsvarende igjen når anledningen byr seg, sier Jønsson.

Les også: Norsk teolog betegner boken, som filmen bygger på, som oppspinn

Fin film

Håpet er at flest mulig skal sette opp filmen, og på den måten vise at filmer med kristent budskap har et publikum også i Norge. Så langt har mottakelsen vært god, forteller Robert.

– Mange lurer litt på hva filmen viser og forteller. Selve filmen fokuserer mest på hvordan foreldrene forholder seg til det utrolige som gutten deres forteller. Det er en veldig fin film som en kan ta med seg hvem som helst for å se, sier Muren. Han regner med at det ikke blir siste gang at han promoterer filmer for det kristne segmentet i Norge.

Interessant

Det er ikke bare menighetsledere som har ønsket filmen satt opp, i følge Muren.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– I går snakket jeg for eksempel med en kinosjef som hadde sett traileren og likte den svært godt. Jeg tror det er en styrke at det er snakk om en New York Times-bestselger, det gjør den interessant også for andre enn kristne, tror Muren.

Det blir altså ikke en fullansering av filmen i Norge, men den lanseres som andre filmer på de kinoene der den blir satt opp. Mange kinoer setter opp en eller to visninger, andre opp mot syv.

– Noen steder har menighetsledere tatt kontakt med oss, andre steder har det gått andre veien. Fortsatt er det mulig å sette opp filmen, forteller Muren som regner med at kinoer vil sette opp flere visninger dersom det viser seg å være populært.

Flere kristen-filmer

Ekteparet Muren har et uttalt mål om at Norge ikke skal gå glipp av bølgen av filmer med kristen tematikk som for tiden kommer fra USA. De vet ikke hvilken film som blir den neste, men kvalitet blir viktig.

– Det som er nytt er at det kommer flere filmer i dette sjiktet. Før har det vært av varierende kvalitet, ikke minst på grunn av kostnader. Nå er det en ny tid og flere lager kvalitetsproduksjoner. Hvis vi kan være med og løfte frem tre eller fire filmer i året så vil vi kanskje kunne bygge noe som varer over tid, sier Muren som også forsøkte å få Son of God til Norge tidligere i år.

Markedet finnes

– Hvorfor tenker filmbransjen at kristne filmer ikke selger?

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Kanskje kjenner de ikke til at det er et marked. Vi ser jo at mange kan tenke seg å se slike filmer. Vårt mål er å mobilisere menigheter til å gjøre seg bruk av dette tilbudet og være aktive.

Ekteparet Muren arbeider for tiden med filmatiseringen av sin musikal, Yeshua, et prosjekt med budsjett på rundt 60 millioner kroner. Om filmen realiseres vil Muren med andre ord kunne nyte frukten av eget arbeid ved en eventuell Norges-lansering.

Heaven is for Real

Baserer seg på boken som på norsk fikk tittelen «Himmelen er på orntli’».

Regissert av Randall Wallace, blant skuespillerne er Greg Kinnear, Kelly Reilly og Thomas Haden Church.

Budsjett på 12 millioner dollar, har så langt spilt inn rundt 92 millioner dollar.

Regissert av Randall Wallace, blant skuespillerne er Greg Kinnear, Kelly Reilly og Thomas Haden Church.

Les også
Kristen bestselger blir beskrevet som oppspinn