Pulver i pakke var melprodukt

Pulveret i pakken som førte til evakuering av postterminalen i Stokke, var et ufarlig melprodukt, opplyser politiet.

44 ansatte ved postterminalen ble sendt til sykehus etter pulverfunnet torsdag kveld, og politiet sperret av området. Alle de ansatte er nå skrevet ut eller på vei til å bli det, opplyste leder av kriminalseksjonen i Sør-Øst politidistrikt, Knut Erik Ågrav, på en presseorientering fredag ettermiddag.

– Det var et hvetemel-lignede innhold i brevet, sier Ågrav til NTB.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Politiet ønsker foreløpig ikke å si noe mer om avsenderen av brevet.

– Vi vet hvem det var adressert til, og vi jobber for å se om vi får noe mer ut av det, fortsetter Ågrav.

Terminalbygningen er fortsatt stengt, og vil være det inntil videre. Politiets teknikere skal foreta nødvendige analyser, men de regner med at terminalen vil bli åpnet igjen i løpet av fredag.

Konsekvenser

– Selv om det er et ufarlig pulver, blir konsekvensene store, sier Ågrav.

Pressesjef i Posten, John Eckhoff, sier tilVG at flere ansatte har vært urolige etter pulverfunnet.

– Det er en veldig lettelse, både for meg og hele organisasjonen. Mange ansatte har vært veldig bekymret og urolige på grunn av det som har skjedd, så det er fint å få en avklaring av hva det var, sier Eckhoff.

14 ansatte ved postterminalen iStokke iVestfold fikk fysiske reaksjoner etter at pulveret ble oppdaget torsdag kveld. Nødetatene rykket ut til postterminalen, og bombegruppen ble kontaktet.

De ansatte som var i nærheten av pulveret, opplevde sviende hals, rød hud og kløe og ble brakt til sykehus, og politiet bestemte seg derfor for å evakuere bygningen der posten ble sortert.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

30 andre ansatte ble sendt til sykehus for sjekk.

Stockholm

Etter lignende funn i Årsta iStockholm fredag holder norsk og svensk politi kontakt underveis i etterforskningen. Seks personer ble sendt til sykehus etter funnet.

Ingen av personene som befant seg i lokalene eller kom i kontakt med pakkene, viser tegn på skade eller har symptomer på forgiftning.

– Vi har vært i kontakt medSverige, og fått beskjed om at det var ufarlig innhold i pakkene også der, sier Ågrav i Sør-Øst politidistrikt.