Ifølge utenriksminister Kerry er nordmannen ført opp på listen over spesielt farlige globale, terrorister etter å ha fått omfattende terrortrening i Jemen. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix

PST sikter nordmann for terror i Jemen

PST har siktet og etterlyst en 35-åring fra Akershus for terrorvirksomhet i Jemen.

– PST bekrefter at vi over en lengre periode har hatt og har etterforskning rettet mot personen som nå er listeført av amerikanske myndigheter, opplyser Politiets sikkerhetstjeneste onsdag.

Mannen er siktet for brudd på paragraf 147a og 147d.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

PST jobber nå med å få etterlyst mannen internasjonalt, opplyser seniorrådgiver Siv Alsen til NTB.

35-åringen er ført opp på amerikanske myndigheters liste over globale terrorister etter angivelig å ha sluttet seg til den jemenittiske grenen av al-Qaida.

Nordmannen «har begått, eller det er en betydelig risiko for at han skal begå, terrorhandlinger som truer sikkerheten til amerikanske statsborgere eller den nasjonale sikkerheten, utenrikspolitikken eller økonomien til USA», skriver utenriksminister John Kerry.

Ingen familiemedlemmer som NTB var i kontakt med tirsdag kveld ville kommentere saken, men 35-åringens far sa til VG at han tviler på at sønnen er så farlig som USA vil ha det til.

– Jeg regner med at han sitter i Jemen og blar i Koranen, og jeg tror ikke han gjør noen noe som helst skade. Jeg har ingen tro på at han er en farlig terrorist, sier faren til avisa.

Ifølge utenriksminister Kerry er nordmannen ført opp på listen over spesielt farlige globale, terrorister etter å ha fått omfattende terrortrening i Jemen. (©NTB)

Les også
Nordmann plassert på amerikansk terrorliste
Les også
PST: Syria-krigere verves fra ikke-radikale miljøer