Prøveløslatt voldtektsdømt fengslet på nytt

En dømt voldtektsmann som i januar ble prøveløslatt, er siktet for forhold mot tre nye kvinner og varetektsfengslet på nytt.

8. januar ble 25-åringen prøveløslatt fra soning, på dagen tre år etter at han voldtok en 20-årig kvinne i Bodø sentrum i 2012.

10. mars ble han pågrepet på nytt, skriverAvisa Nordland.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Påtalemyndigheten siktet mannen for forsøk på voldtekt og begjærte mannen fengslet i fire uker. 25-åringen mente siktelsen mot ham var feil, anket tingrettens kjennelse og ble løslatt av lagmannsretten 19. mars.

Politiet fortsatte etterforskningen av mannen, som ifølge Avisa Nordland ikke kan sendes til sitt hjemland Eritrea fordi det er utrygt for ham.

En uke senere ble han pågrepet igjen. Da ble han siktet for ytterligere to forhold: Legemsfornærmelse mot en jente og seksuell, krenkende atferd mot en tredje jente.

Begge forholdene skal ha skjedd kort tid før han ble siktet for forsøk på voldtekt av den første kvinnen. Denne gang ville ikke lagmannsrettens løslate 25-åringen. I stedet ble det vektlagt at «det er sterk sannsynlighet for at han vil begå nye straffbare forhold».

– Vi er veldig tilfreds, sier politiadvokat Bjarte Walla i en kommentar til fengslingen.

25-åringen nekter for å ha gjort noe galt.

– Min klient stiller seg uforstående til de nye forholdene, sier hans forsvarer, advokat Vegard Hunstad til Avisa Nordland.