Profetens Ummah hevdes å bruke mellommenn

Islamistgruppen Profetens Ummah setter nordmenn som vil reise til Syria for å krige, i kontakt med mellommenn, hevder kilder overfor NRK.

Yousef Bartho Assidiq i den minoritetspolitiske tenketanken Minotenk sier til NRK at Profetens Ummah spiller en rolle i å tilrettelegge for at nordmenn reiser til Syria. Ifølge Assidiq setter islamistgruppen potensielle syriafarere i kontakt med personer som kan hjelpe dem videre.

– Profetens Ummah har enormt mange kontakter, både i Europa og i Syria. Det er veldig lett tilgjengelig. Vil man reise, får man reist, sier han.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Assidiq forteller at Profetens Ummah henviser radikaliserte personer til andre personer, og at lokale folk i Tyrkia både fører dem over grensa og stiller med blant annet husvære.

Etter det kanalen kjenner til mener også PST at personer tilknyttet Profetens Ummah spiller en sentral rolle i rekruttering av syriafarere.

Talsmann Ubaydullah Hussain i Profetens Ummah vil ikke kommentere saken, men uttalte til VG i 2012 at gruppen har bidratt til at folk kan reise til Syria fra Norge.

Les også
Lærte jødehat på kristen skole i SyriaFem kampsaker
Les også
Aktor anker frifinnelsen av Ubaydullah Hussain
Les også
Norsk mann fra Halden skal ha reist til Syria
Les også
Gule frykter norske islamistmartyrer
Les også
Aktor vil ha ti måneders fengsel for Hussain