Sjømannskirken i Rotterdam. Foto: Øyvind Sæthre, Sjømannskirken/CC

Prinsesse Beatrix åpner norsk julemarked

Det er ikke få jubileer som feires når den norske sjømannskirken i Rotterdam holder sitt årlige julemarked. Det er julemarked nummer 90, bygningen er 100 år gammel, og det er 40 år siden forrige gang prinsessen stod for åpningen.

Dette skriver Sjømannskirken i en pressemelding. Prinsessen vil bli den første som mottar en historisk bok om Sjømannskirken i Rotterdam, som for øvrig også holder til i en historisk bygning. Den norske trekirken, som står sentralt plassert i parken i den nederlandske havnebyen, feirer nemlig 100 år i byen i år.

Det tradisjonsrike julemarkedet trekker tusenvis av besøkende hvert år, og er en svært viktig inntektskilde for driften og vedlikeholdet av både kirken og det den tilbyr nordmenn på reise.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Kirken ble reist i 1914, og ble den gang hyppig besøkt av norske sjøfolk som gikk i land i Rotterdam. Nå er den et kirkelig, kulturelt, og sosialt møtested for nordmenn som oppholder seg i byen over kortere eller lengre tid. Forrige gang den nederlandske prinsessen åpnet julemarkedet, var i 1974, da kirken hadde sitt julemarked nummer 50. Nå, 40 år senere, gjør hun altså det samme.

Les også
Ny konge og ny festdag for NederlandKong Willem-Alexander
Les også
Wilders på frammarsj i Nederland
Les også
Nederlandsk prins død etter 18 måneder i koma
Les også
Overlater tronen til sin sønnKlikk for å endre tekst
Les også
Juan Carlos: - Jeg er takknemlig