Geir Pollestad. Arkivfoto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Pollestad: – Vi har vært for snille med Venstre og KrF

Senterpartiets Geir Pollestad varsler en hardere linje mot regjeringens støttepartier når Stortinget skal behandle endringer i priskontrollen for landbrukseiendommer.

Tirsdag skal Stortinget behandle innstillingen fra flertallet i næringskomiteen, bestående av regjeringspartiene og de to støttepartiene.

Pollestad mener komiteens flertall går lenger enn tidligere landbruksminister Sylvi Listhaug gjorde, og nå varsler han tøffere tak, skriver Nationen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Sp har tidligere nikket litt til forbedringer av regjeringens politikk som KrF og Venstre har fått gjennom, men nå er begeret fullt. Vi må begynne å behandle de to støttepartiene og regjeringen som fire partier som fører samme politikk. Vi har vært for snille med Venstre og KrF, sier Pollestad.

Pollestad mener unntakene i priskontrollen, som er en del av konsesjonsloven, går så langt at alle i praksis kan omgå kontrollen.

– I tillegg ligger det et krav om at konsesjonen skal settes ut av spill i visse situasjoner. Det utfordrer hele konsesjonsloven, sier Pollestad.

Line Henriette Hjemdal i KrF mener Pollestads kritikk ikke treffer helt, mens Venstres Pål Farstad sier det ikke bør være noe sjokk for Pollestad at Sp og Venstre er uenige.

– Venstre er opptatt av å legge til rette for en innovativ, miljøvennlig og framtidsrettet landbrukspolitikk. Vi er derfor verken enig med regjeringspartiene eller Senterpartiet i landbrukspolitikken, sier Farstad.

Les også
Innfører skatt ved salg av jordbrukseiendom
Les også
Ny landbruksminister dropper Israelstur
Les også
Listhaug vil lære om landbruk av Israel