Mulla Krekar er ventet til Oslo tingrett fredag. Her fra et rettsmøte i Borgarting lagmannsrett. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Politiet utvider siktelsen mot Krekar

Mulla Krekar er siktet for å ha oppfordret til straffbare handlinger i et intervju med NRK. Nå er siktelsen utvidet til å også gjelde trusler.

– Jeg kan bekrefte at siktelsen mot Krekar er utvidet til også å gjelde trusler. Vi mener han har fremsatt trusler som rammes av straffelovens paragraf 227, sier politiinspektør Vegard Rødås ved Oslo politidistrikt til TV 2.

Krekar ble pågrepet av politiet torsdag. Han er også politianmeldt etter et intervju med et kurdisk TV-selskap nylig. Rødås sier at politiet ser de to intervjuene i sammenheng.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Samtidig ble en annen Krekar-sak behandlet i fredagens statsråd på Slottet, der politiet fikk godkjent sitt ønske om bruke et gradert PST-rapport som bevis i ankesaken om Krekars tvangsflytting til Hemne kommune.

Det tidligere spekulert i om advokat Mette Yvonne Larsen ville bli utnevnt som Krekars såkalt særskilte advokat.

Denne oppgaven går uansett ikke til Larsen, skriver VG. Årsaken er en rollekonflikt med advokatkollega Harald Stabell ved samme advokatkontor, som tidligere har hatt et oppdrag for mulla Krekar, ifølge avisa.

I offentliggjøringen fra statsråd på Slottet blir PST-rapporten beskrevet «et bevis som ellers skal holdes hemmelig av hensynet til rikets sikkerhet». Politiet mener mullaen utgjør en trussel, et argument som PST-rapporten skal gi ytterligere dekning for.

Fredagens avgjørelse betyr at Krekar får oppnevnt en såkalt særskilt advokat, som skal vurdere om beviset er holdbart. Det er Oslo tingrett som står for denne oppnevnelsen, får NTB opplyst i Justisdepartementet.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/nb_NO/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Innlegg av Dagen.

Les også
Krekar sier han er villig til å bli stilt for retten i Irak
Les også
Kritikk mot NRKs Krekar-intervju
Les også
Kurder ber om mer beskyttelse etter Krekar-trussel
Les også
Justisminister Anundsen: – Bra at Krekar ytrer seg
Les også
Krekar: – Nordmenn som tegner Muhammed, må dø