Polaris Media skal spare 175 millioner kroner

Polaris Media skal i løpet av 2015 og 2016 iverksette kutt for å spare 100 millioner kroner. Sammen med allerede igangsatte tiltak skal konsernet spare 175 millioner.

Polaris Media er det ledende medie- og trykkerikonsernet fra Nordvestlandet til Finnmark, og eier blant annet avisene Adresseavisen, Brønnøysunds Avis, Harstad Tidende, Altaposten og Sunnmørsposten.

I en pressemelding opplyser konsernet at de nå blir nødt til å ta i bruk sparekniven. Det er allerede satt i gang tiltak med forventet effekt på 40 millioner kroner i 2014.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– For å sikre løpende utviklingskraft må kostnadene ytterligere reduseres og tilpasses nye produksjonsmønstre, slik at ressursene i enda større grad prioriteres mot digitale satsinger. Polaris Media vil iverksette nye resultatforbedrende tiltak med helårseffekt på 50 millioner i både 2015 og 2016, det vil si samlet helårseffekt på 100 millioner. Sammen med andre allerede iverksatte tiltak innebærer dette at resultatforbedrende tiltak i størrelsesorden 175 millioner gjennomføres i perioden 2015-2016, heter det i uttalelsen.

Omfang og tiltak vil bli avklart underveis i prosessen, men selskapet legger ikke skjul på at det vil være behov for reduksjon i bemanningen.

Les også
Masseoppsigelser i flere aviser