Planla å sprenge El Al-fly

Seks ytterliggående islamister hadde nær lyktes i å smugle en bombe om bord i et et israelsk El Al-fly i Frankfurt. Forsøket ble avverget, men tyske myndigheter advarer om svært høy terrorfare.

De seks muslimene lette metodisk etter et smutthull i sikkerhetstiltakene på Frankfurt-flyplassen, og hadde nær funnet den. Planen var at en ansatt på flyplassen skulle bestikkes til å bære bomben om bord i flyet, skriver nyhetsmagasinet Der Spiegel på sine nettsider.

Ifølge Berlin-avisen Der Tagesspiegel utspant episoden seg mens fotball-VM pågikk i Tyskland sist sommer, men den er ikke blitt offentlig kjent før nå. Det konkrete målet for den planlagte aksjonen var et fly fra det israelske selskapet El Al.

De seks islamistene ble pågrepet i Tyskland sist fredag, men fem av dem ble løslatt allerede lørdag. Den sjette ble varetektsfengslet, men i forbindelse med en annen sak enn planen om å sprenge El Al-flyet, meldte nyhetsbyrået AFP.

De seks som ble arrestert, hadde ifølge Der Tagesspiegel vært under overvåking siden sommeren. Tysklands riksadvokat Monika Harms har gitt ordre om at de seks islamistene skal etterforskes på mistanke om medlemskap i en terrorgruppe.

©NTB