NY BRUK: Sarons Dal Hallen er mest kjent for å huse vekkelsesmøter under det årlige sommerstevne.

Planene om gigant-asylmottak i Sarons Dal lagt på is

Troens Bevis avslutter samarbeid med Utlendingsdirektoratet (UDI).

– Vi vet ikke noe annet enn at det har vært en del korrespondanse med UDI. Kvinesdal kommune gjør ingenting nå, og det tolker vi dit at det ikke blir asylmottak i hallen, sier styreleder i Troens Bevis, Sten Sørensen til Dagen.

Tirsdag ble spørsmålet om etablering av asylmottak i Sarons Dal for inntil 1.000 personer drøftet i formannskapet i Kvinesdal kommune.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Bare dagen i forveien hadde rådmann Camilla Dunsæd vært i møte med Troens Bevis om muligheten for å kunne rigge akutte plasser raskt, meldte Agderposten.

NRK på sin side skrev at UDI tror det kommer færre asylsøkere til Norge enn for noen uker siden. Politikerne hadde imidlertid ikke fått informasjon om endret behov på grunn av lavere tilstrømning av flyktninger eller at Sarons Dal var uaktuell.

– Slik vi ser det, er det helt opp til Troens Bevis om de vil si ja eller nei til asylmottak, sa rådmannen.

– UDI er i kontakt med Troens Bevis. Ønsket er å ha plassene i beredskap og at de eventuelt kan tas i bruk ved behov, presiserte rådmannen ifølge Agderposten.

På sin Facebookside meldte Rune Edvardsen i går at Troens Bevis ikke vil fortsette prosesser med UDI «siden det viser seg at det ikke er klima og samkjøring for å hjelpe myndighetene ut av krisen i å håndtere flyktninger».

Edvardsen er for tiden i Afrika og var ikke tilgjengelig for kommentar.

Les også
Sarons Dal kan fylles med 1.000 asylsøkere
Les også
UDI snur i kors-spørsmålet - korset får bli på asylmottak
Les også
- Kjærligheten kommer fra Korset og det blir hengende så lenge jeg er leder i Sarons Dal
Les også
UDI stopper etablering av nye akuttmottak