Petraeus er klar til å bli utenriksminister

Den tidligere generalen David Petraeus, som måtte trekke seg som CIA-sjef i unåde, sier han har betalt for sine feil og er klar til å bli USAs utenriksminister.

Petraeus står på listen over kandidater til å lede USAs utenrikspolitikk og diplomati når Donald Trump tar over som president i januar.

– Jeg har erkjent i flere år at jeg gjorde en alvorlig feil for fem år siden. Jeg har erkjent det og beklaget det. Jeg har betalt en høy pris for det, og jeg har lært av det, sier 64-åringen, som måtte gå av som CIA-sjef i 2012 etter at det ble kjent at han hadde delt hemmelig materiale med Paula Broadwell, som både var hans elskerinne og skrev biografien hans. Tre år senere erklærte han seg skyldig i et mildt tiltalepunkt om håndtering av klausulert materiale. Han fikk en bot på 100.000 dollar og ble satt i to års karantene.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Ingen av de andre kjente kandidatene er i nærheten av å overgå Petraeus' erfaring med utenrikspolitiske saker. Blant annet ledet han USAs innsats i Irak i flere år.

Kommende visepresident Mike Pence sier Petraeus er «en amerikansk helt» som har «begått feil og har betalt for de feilene». Han sier Trump vil «ta hensyn til helheten i Petraeus' karriere» når han treffer sin avgjørelse.

Engasjér deg!

TIPS OSS om saker / temaer du vil at vi i Dagen skal skrive om: Engasjér deg!

*** Prøv Dagen i 1 måned for bare 1 krone.

Følg gjerne Dagen på Facebook

Dette skjer i Kristen-Norge: Stevneguiden.no er Kristen-Norges gratis møte-og stevneoversikt (det er også gratis å annonsere!)

UKENTLIG NYHETSBREV: Få noen av de viktigste nyhetssakene og debattene rett i epostkassen. Meld deg på her!


Få nyhetsbrev fra Vebjørn Selbekk:
« Hver dag sender jeg deg noen utvalgte saker og debatter som jeg mener at du bør lese! Klikk her for å melde deg på det daglige nyhetsbrevet»

Dagen er Norges eldste kristne dagsavis. På papir siden 1919. Vi gir ut avis seks dager i uken og har abonnenter over hele landet. Vi har også en eavis som kan leses hvor som helst - og når som helst.

DEBATT: dagensdebatt.no kan du selv skrive egne innlegg og publisere dem direkte på nett. Og kanskje bruker vi også innlegget ditt i avisen Dagen.

Dette skjer i Kristen-Norge: Stevneguiden.no er Kristen-Norges gratis møte-og stevneoversikt (det er også gratis å annonsere!)

ISRAEL: Få med deg nyheter fra Israel og hør podcast fra Israel-korrespondenten

ANDAKT: Følg gjerne vår andakts- og inspirasjonsside

MENIGHET: Les vår faste spalte Menighetsdoktoren

HUMOR og skråblikk finner du i Krykkjebakkposten.

TWITTER: Dagen og DagensDebatt

Les også
Trump forsvarer Taiwan-telefon med Twitter-tirade
Les også
Trump lover å samle et «veldig splittet» USA
Les også
Donald Trump ringte Erna Solberg
Les også
Trump vil ha straff for flaggbrenning
Les også
Trump: Castro var en brutal diktator