En ny demonstrasjon fant sted i Portland fredag kveld. Bildet er fra en demonstrasjon torsdag kveld. Foto: Reuters / NTB scanpix

Person skutt under Trump-demo i Portland

En demonstrant er skutt under en protestmarsj mot påtroppende president Donald Trump i Portland i Oregon i USA. En afroamerikaner mistenkes for å stå bak, opplyser politiet.

– En person er skutt. Alle må forlate området umiddelbart, tvitret politiet i Portland natt til lørdag.

Et øyenvitne, 25 år gamle Cameron Whitten, sier til OregonLive at demonstrantene gikk over Morrison-brua over elva i sentrum av byen, i vestlig retning da en bil med flere personer kom motsatt vei. Flere personer gikk ut av bilen, den ene av dem med et håndvåpen. En demonstrant ble skutt i nedre del av kroppen, ifølge Whitten.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Skadeomfanget er uklart. Politiet opplyser at den mistenkte er en tynn afroamerikansk mann i slutten av tenårene iført mørk hettegenser og saggebukse, og ber vitner melde seg. Demonstrasjonen hadde pågått i flere timer da skytingen skjedde.

Demonstrasjonen fredag kveld og natt til lørdag var den fjerde på like mange dager. Torsdag kveld ble 26 demonstranter pågrepet for vandalisme og opptøyer. (©NTB)

Les også
Når kristne jubler for Trump
Les også
Takker for Guds nåde
Les også
Trump: – Obama er en svært god mann
Les også
Politiet brukte gummikuler under Trump-demonstrasjon
Les også
Clinton øker forspranget i antall stemmer