Max Hermansen er leder av den norske avdelingen av den islamkritiske gruppen Pegida. Etter sykmelding og ferie vender han tilbake til lærerjobben. Her er Hermansen under protestmarsj rundt og utenfor Rådhuset i Oslo i januar. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix

Pegida-talsmann tilbake i lærerjobb

Max Hermansen, talsmann for Pegida i Norge, frykter ubehageligheter når han igjen skal undervise på videregående skole i Oslo.

Ledelsen på Kuben videregående på Bjerke i Oslo, bekrefter overfor Nettavisen at Hermansen er tilbake etter sykemelding og ferie.

Den profilerte islamkritikeren har ved flere anledninger kalt islam en totalitær ideologi. Han har siden i fjor høst vært sykmeldt fra jobben som lærer ved de videregående skolene Kuben og Etterstad og har tidligere sagt at det ble farlig for ham å undervise fordi elever truet ham da de oppdaget hans holdninger.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Jeg håper å unngå det, men frykter lignende og verre ting som jeg opplevde sist, sier Hermansen. Han sier han vil holde seg strengt til læreplanen, men vil fortsette med sin «politiske aktivitet».

– Jeg har min grunnlovsfestede rett til å bruke min ytringsfrihet. Samtidig er jeg lærer og må opptre profesjonelt som lærer. Men de tingene må det være lov å kombinere, sier Pegida-talsmannen.

Hermansen fikk en formell advarsel, en såkalt tjenestepåtale, fra Utdanningsetaten for å ha opptrådt provoserende og krenkende overfor muslimske elever. Han anket påtalen, og anken er fortsatt til behandling.

Les også
Første Pegida-marsj i Storbritannia
Les også
Max Hermansen stenger bruktbokhandel etter hærverk
Les også
Hagen kjemper for å få Pegida-lederen tilbake i skolen