Pave Frans: - Mafiamedlemmer kan havne i helvete

Medlemmer av mafiaen og andre organiserte kriminelle grupper kan havne i helvete, advarer pave Frans.

Han kom fre­dag med et utve­ty­dig bud­skap til ita­li­ens­ke gang­ste­re under en se­re­mo­ni i Roma hvor han møtte på­rø­ren­de til men­nes­ker som er blitt drept av ma­fia­en.

- Ennå er det tid til å unngå hel­ve­te. Det er hva som ven­ter dere hvis dere fort­set­ter på denne veien, sa paven.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Ma­fia­le­de­re for­sø­ker mange ste­der i Ita­lia å etab­le­re bånd til lo­ka­le pres­ter. Med­lem­mer av ma­fia­en har tra­di­sjo­nelt pleid å fram­stil­le seg selv som gode ka­to­lik­ker som lever i hen­hold til en æres­ko­deks.

Fire­åring drept

Denne fore­stil­lin­gen fikk et skudd for bau­gen tid­li­ge­re denne uken da et fire år gam­melt barn ble drept i for­bin­del­se med et ma­fia­opp­gjør i nær­he­ten av Ta­ran­to sør i Ita­lia. Også bar­nets mor og hen­nes kjæ­res­te ble drept.

- Dere har makt og pen­ger nå fra masse skit­ten for­ret­nings­drift og mange ma­fia­for­bry­tel­ser, det er blod­pen­ger og blod­makt, og dere kan ikke ta det med dere til livet etter døden. Vær så snill, vend om og slutt å gjøre det onde, sa pave Frans.

900 navn

Det er førs­te gang en pave del­tar på den år­li­ge se­re­mo­ni­en for ma­fia­ofre, som de siste 19 årene har vært holdt på det som reg­nes som den førs­te vår­da­gen i Ita­lia.

Under se­re­mo­ni­en i Roma leste på­rø­ren­de opp nav­ne­ne på nes­ten 900 slekt­nin­ger som er blitt drept av ma­fia­en.