Pastor omkom i dødsflyet

En stor menighet i Illinois reagerer med sjokk og sorg etter å ha mistet en av sine pastorer under terroristangrepet på New York.

Jeffrey Mladenik, medpastor i den 5000 medlemmer store Christ Church of Oak Brook var en av de 92 passasjerene på American Airlines Flight 11 fra Boston til Los Angeles som braste inn i det nordligste tårnet på World Trade Center.
Mladenik var 43 år gammel. Han jobbet deltid i menigheten og underviste i evangelisering. Han var på forretningsreise til Los Angeles da det fatale skjedde og flyet ble overtatt av kaprere.
Dae Markus, assistent for menighetens hovedpastor, sier at medlemmene ble sjokkert da de fikk nyheten om Mladeniks død.
- Vi har fortsatt problemer med å fatte at en tragedie av et slikt omfang kunne skje så tett innpå oss, sier Markus.
Joseph Beczak, menighetens administrasjonssjef, tror at Mladeniks tro drev ham til å strekke seg ut mot andre selv når hans egen død var nær forestående.
- Slik vi kjenner Jeff, var han sannsynligvis opptatt med å betjene de andre passasjerene mens flyet var i luften, sier Beczak.
- Jeff var i fyr og flamme for Herren. Fra vårt synspunkt er det en tragedie at vi måtte miste ham.
Mladenik var født i Chicago, han hadde flere eksamener i økonomi og teologi fra universiteter i området, og han hadde også gjort tjeneste som assisterende pastor i fem år.
- Etter min vurdering hadde han bare så vidt begynt, sier Beczak.
- Hjertet hans var helt med Herren, og han trodde at alle kunne få kjennskap til Jesus og Hans forvandlende kraft på arbeidsplassen sin.
En annen av menighetens pastorer, Robert Geelhoed, beskriver Mladenik som en levende forkynner som elsket Bibelen og levde livet intenst. Han elsket familien sin og var lidenskapelig opptatt av tjenesten. Geelhoed sier at unge ektepar og familier fra de søndagsskoleklassene som Mladenik underviste i seks år, nå samler seg rundt familien hans. Mladenik etterlater seg kone og fire barn. Familien har gitt denne uttalelsen:
- Vi vil først og fremst huske ham som en hengiven far og ektemann, men vi vet at han ville ønske å omtales som en kristen som levde ut troen sin hver dag og på alle måter. Jeffs bønn var at kirken, samfunnet og nasjonen ville legge større vekt på bønn og være bevisst på Guds styrende hånd under alle omstendigheter.


Vebjørn K. Selbekk