TERROR: Boko Haram, og deres leder Abubakar Shekau, fyller dagene med å terrorisere sivilbefolkningen nord i Nigeria. Landets myndigheter har ennå ikke kommet opp med noen god løsning på utfordringen fra ekstremistene. Foto: AFP Photo, NTB Scanpix

Pastor flyktet fra Boko Haram

Etter ni måneder i fangeskap hos ekstremistene i Boko Haram, klarte pastor Rotimi Obajimi ved hjelp av regnet å rømme fra sine kidnappere.

Pastoren er leder for Redeemed Christian Church of God (RCCG) i Borno-provinsen nord i Nigeria. Dette området terroriseres jevnlig av Boko Haram.

I januar ble altså Oabjimi kidnappet da han var på reise i området. Siden da har ingen hørt fra ham, før han dukket opp av intet og tok kontakt med en militær forlegning i området. Dette melder Christian Today.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Han forteller at han ble holdt bundet i to måneder i et skogområde. Han ble så flyttet, for så igjen å ende opp i skogområdet. Han forteller at det var et veldig kraftig regnvær som gjorde det mulig for ham å rømme. Regnet forårsaket flom i leiren han satt, noe som igjen skapte kaos. Dermed stakk han av.

Etter to dager på vandring fant han nigerianske militære, som hjalp han tilbake til byen Maiduguri.

– Vi var helt over oss over å se ham igjen, sier en anonym pastor i byen til SaharaReporters.

– Vi hadde bedt så lenge om at Jesus skulle føre ham trygt tilbake til oss.

Boko Haram har erklært at de vil rense ut kristendommen fra Nigeria, og gjør sitt beste i så måte. Men bare et kirkesamfunn som RCCG har mange millioner medlemmer. Dette regnes som verdens største kirkesamfunn. Boko Haram lar også sin bestialitet gå utover moderate muslimer, militære og myndighetsbygninger. De står også bak kidnappingen av 276 skolejenter, som ennå ikke er kommet til rette.