Lee Joon-seok, kapteinen på passasjerferja som forliste i Sør-Korea i april, føres inn i rettssalen mandag. Kapteinen og flere andre besetningsmedlemmer er tiltalt for drap etter forliset, der flere hundre skoleelever omkom. Foto: Reuters / NTB scanpix

Påstand om dødsstraff for kaptein i Sør-Korea

Aktoratet legger ned påstand om dødsstraff for kapteinen på passasjerferja som forliste utenfor kysten av Sør-Korea i april.

Aktoratet krever dessuten livsvarig fengsel for tre andre besetningsmedlemmer. Over 300 personer omkom i ulykken, de fleste elever på skoletur.

Rettssaken mot kapteinen Lee Joon-seok og flere andre besetningsmedlemmer ble mandag avsluttet i byen Gwangju sør i landet. De har stått tiltalt for drap som følge av grov uaktsomhet. Nå gjenstår domsavsigelse og straffeutmåling.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Passasjerferja Sewol kantret og sank den 16. april. Tapet av over 300 liv utløste landesorg i Sør-Korea, samtidig som mange innbyggere rettet sinnet mot mannskapet og regjeringen til president Park Geun-hye, som fikk kraftig kritikk for redningsoperasjonen.

En video har vist at flere av mannskapet, blant dem kapteinen, evakuerer skipet mens passasjerene blir bedt om å vente i lugarene sine.

Les også
Sørkoreansk misjonær dømt til livstid i Nord-Korea