Sørkoreansk misjonær dømt til livstid i Nord-Korea

En sørkoreansk misjonær er dømt til livsvarig straffarbeid i Nord-Korea for å ha bygget en underjordisk kirke i det totalitære landet.

Iføl­ge det nord­kore­ans­ke ny­hets­by­rå­et KCNA skal Kim Jong-Uk også ha gjort seg skyl­dig i spio­na­sje, pro­pa­gan­da mot sta­ten og ha tatt seg inn i Nord-Ko­rea på ulov­lig vis.

Kim skal ha sagt at han «opp­rik­tig ang­rer» sine hand­lin­ger.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Re­li­gions­fri­het fin­nes på pa­pi­ret i Nord-Ko­rea, men i prak­sis er den vel­dig be­gren­set. Myn­dig­he­te­ne ser på mi­sjo­næ­rer som en kilde til bråk og som øns­ker å un­der­gra­ve re­gi­met.

Ven­ner og kol­le­ga­er av Kim for­tel­ler at mi­sjo­næ­ren i mange år har hjul­pet nord­kore­ans­ke flykt­nin­ger i Kina med å skaf­fe et sted å bo og mat.

Det var i ok­to­ber i fjor at Kim tok seg over gren­sen til Nord-Ko­rea for å finne ut hva som var skjedd med noen av de nord­kore­ans­ke flykt­nin­ge­ne som var sendt til­ba­ke av ki­ne­sis­ke myn­dig­he­ter.

Kim er ikke den førs­te uten­lands­ke mi­sjo­næ­ren som døm­mes i Nord-Ko­rea. I fjor ble den ame­ri­kans­ke mi­sjo­næ­ren Ken­neth Bae dømt til 15 års straff­ar­beid.

NTB