Palestinere inspiserer huset som ble satt i brann av det som mistenkes å være jødiske ekstremister. Foto: Ammar Awad / Reuters / NTB scanpix

Palestinsk far død etter mordbrann på Vestbredden

Faren til en liten palestinsk gutt som døde da familiens hus på Vestbredden ble satt fyr på av angivelige jødiske ekstremister, døde på sykehus etter skadene han pådro seg.

FN har fordømt angrepet, som skjedde fredag sist uke, og kalt det en terrorhandling.

Den 18 måneder gamle gutten Ali mistet livet i brannen, mens foreldrene og guttens fire år gamle bror ble kritisk skadd og innlagt på sykehus.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Barnas far, Saad Dawabasha, ble behandlet for tredje grads forbrenninger. Tidlig lørdag kunngjorde den palestinske tjenestemannen Ghassan Daghlas at faren er død som følge av skadene han pådro seg, og at det planlegges en begravelse i byen Nablus nær landsbyen Duma der familien bodde.

Dawabsha-familien bekrefter også dødsfallet.

Moren Riham og den fire år gamle sønnen Ahmed er fremdeles innlagt på et israelsk sykehus.

«Prislapp» sto det skriblet på hebraisk på veggen på familiens hus. Ordet er betegnelsen jødiske ekstremister bruker på hevnaksjoner. Målet skal være å vise at enhver motstand mot bosetninger på den okkuperte Vestbredden skal ha en pris.

Også Israels statsminister Benjamin Netanyahu har fordømt angrepet som «terrorisme», og lover at de ansvarlige skal bringes for retten.

Les også
Palestinsk 14-åring drept på Vestbredden
Les også
Aarebrot mener norske kristne svikter sine egne
Les også
– Jeg kunne ha blitt det neste offeret
Les også
Shira (16) død etter knivangrepet i Jerusalem
Les også
Israel vurderer å fengsle jødiske ekstremister uten dom