Trikketypen SL-95, innkjøpt tidlig på 90-tallet, har vist seg å være en problematisk investering for Oslo. Nå må de byttes ut. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Oslo skal kjøpe nye trikker for 3 milliarder

Byrådet i Oslo har bestemt seg for å følge anbefalingene fra prosjektgruppen som var satt til å vurdere nye trikker i hovedstaden. Nå skal det kjøpes 87 nye trikker til mellom 2,6 og 3 milliarder kroner

De første trikkene kan komme allerede om fire år, skriver Aftenposten.

I 2011 var nye trikker et av valgløftene fra Venstre. Samferdselsbyråd Guri Melby (V) sier hun var opptatt av å ha en prosess i forkant av et trikkekjøp klart i denne bystyreperioden.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Trikkene skal være mer stillegående og universelt utformet, slik at de blir lettere å bruke for dem med barnevogner og rullestol. Målet er å kjøpe trikker som er billigere i drift og trenger mindre tid på verksted, sier Melby.

Aps Abdullah Alsabeehg, sier han er glad for at prosessen går fremover og at Arbeiderpartiet også ønsker å satse på trikken.

– Oslo vokser med over 11.000 innbyggere hvert år, så vi har ingen tid å miste. Viktige kollektivinvesteringer for fremtiden må tas nå, sier han.

Saken om investeringsbeslutningen blir lagt fram for bystyret i løpet av høsten.

Les også
MDG vurderer asylmottak på Svalbard
Les også
22.500 flyktninger til øya Lesvos på fire dager
Les også
UDI takker nei til privat innlosjering av asylsøkereViktig ordliste
Les også
Nei til moské - ja til kristne leirstederFlyktningkrisen
Les også
Israelsk varsler arrestert etter TV-intervju